Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrili zanimljive detalje

VIDEO Život Hrvata na dalekom sjeveru: Uštedimo 2000 eura mjesečno, a aute nikad ne zaključavamo

HTV
11.10.2023.
u 09:27

Pavle, inače Dalmatinac, priznaje da ga na sjever privukla znatiželja. "Mislio sam da volim snijeg i da će mi biti zanimljiv, a onda sam shvatio da ne volim snijeg", priznao je

"Atmosfera na poslu mi je savršena, kolege su mi 'ludilo'. Rekao bih, jedno selo, malo modernije selo. Mirno, tiho, ugodno i za živjeti savršeno. Ovdje se štedi, ako ste malo skromniji, ako niste prerastrošni, mjesečno se može spremiti i do 2000 eura", kaže kuhar Pavle Bubalo, koji na Islandu radi dvije godine.

O životu u toj sjevernoj zemlji progovorio je za dokumentarno-putopisnu seriju Sretni gradovi, autorice Martine Validžić koja je u Reykjaviku razgovarala s tamošnjim Hrvatima. 

Pavle, inače Dalmatinac, priznaje da ga na sjever privukla znatiželja. "Mislio sam da volim snijeg i da će mi biti zanimljiv, a onda sam shvatio da ne volim snijeg", priznao je. Poslovni kolega, Zagrepčanin Siniša bio mu je prvi oslonac na poslu. On objašnjava da je Island vrlo sigurna zemlja. "Moja obitelj uživa ovdje, i mala uživa u školi. Sigurno je, mogu je pustiti van, a da se ne brinem da će joj se nešto dogoditi", govori Siniša, piše HRT.

VEZANI ČLANCI:

Otkrili su i jedan zanimljiv detalj – nikada ne zaključavaju vrata stanova i automobila. Kao menadžerica u restoranu u Hrvatskoj je do 2015. godine radila i Lidija Lopac. Htjela je promijeniti posao, ali vidjela je kako mora van. Sjetila se kolege koji živi u Reykjaviku i javila mu se. Iako se pribojavala da će je odbiti zbog godina, dočekali su je raširenih ruku. "Kad sam došla, posao me već čekao, a nikada me nisu pitali ni koliko godina imam", otkrila je.

VIDEO Zagreb: Prosvjed "Klupa nije krevet" u povodu Svjetskog dana beskućnika

Ključne riječi

Komentara 3

LU
Lumumba
11:02 11.10.2023.

Falio bi mi Dinamo i njegova dostignuća. Zato zabušavam za 900 eura i radim što manje mogu. Ne držim se nikakvih pravila i ne interesira me nikakav posao izvan Hrvatske. Ako radim sat vremena dnevno to je maxi. Ispada da mi je pet puta veća plaća od zapadnjaka, za količinu nerada koji pružam.

SE
Serđo23
10:11 11.10.2023.

Ima i u ljepoj našoj mjesta gdje aute noću ne zaključavamo , ali neka ostane u tajnosti ! Objavom lokacije promjenilo bi se puno stvari pa čak i stranka na vlasti , jer svaki el dorado privuče kriminalce , kao sto su ovi sada na vlasti !

PV
prcko.vita
11:00 11.10.2023.

Samo 2000, pa mi u Hrvatskoj lahko ostavljamo mjesečno i 4000. Nama dao Plenki i njegove čuvene mjere. Baš mi žao tog naroda na Islandu, trebalo bi tamo osnovati jednu stranku zna se, da i njima konačno krene na bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije