Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uznemirilo građane

VIDEO Zbog kvara u riječkoj rafineriji Ine sukljao crni dim

ina dim
Youtube
02.11.2012.
u 08:11

Iz Ine demantiraju navode o eksploziji navodeći da je zvuk sličan eksploziji bio posljedica popuštanja na sigurnosnom ventilu, prenosi Novi list.

Stanovnike Kostrene u četvrtak poslijepodne uznemirio je gust crni dim koji je sukljao iz dimnjaka riječke rafinerije Ine, prenosi Novi list. Policija je izvijestila da je na postrojenjima Inine rafinerije nafte u Urinju jučer oko 17 sati nastao kvar, koji je ubrzo otklonjen, ozlijeđenih nije bilo kao ni onečišćenja zraka ili vode.

Poremetio se rad dvaju postrojenja vakuumske destilacije i katalitičkog krekinga (FCC). Kvar na postrojenjima izazvao je pojačano dimljenje iz postrojenja FCC i na baklji rafinerije. Oba su postrojenja zaustavljena, kažu u tvrtki. Iz Ine demantiraju navode o eksploziji navodeći da je zvuk sličan eksploziji bio posljedica popuštanja na sigurnosnom ventilu, prenosi list. Kako su naveli iz policije, kvar je odmah otklonjen pa su postrojenja Inine riječke rafinerije nafte bila u pogonu već oko 18 sati, bez bitnijeg poremećaja proizvodnog procesa.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije