Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR ULOV NA GRANICI

VIDEO U vozilu Albanca (29) našli 400.000 sjemenki kanabisa od kojih se moglo uzgojiti 130 tona marihuane

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/6
19.12.2023.
u 11:44

Zatražen je nalog za pretragu, a kada je nalog stigao, a vozilo pretraženo, policajci su  našli skriveni  prostor u kojem je bilo 400 originalnih pakiranja s po 1000 komada sjemenki kanabisa

Dobar, zapravo odličan "ulov" imala je dubrovačka policija koja je na graničnom prijelazu Karasovići zaustavila automobil albanskih oznaka u kojem je potom otkriveno 400.000 sjemenki kanabisa. Iz kojih bi se, da su prošle granicu i došle do planiranog odredišta, moglo uzgojiti i do 130 tona marihuane.

Kako je priopćila dubrovačka policija, droga je otkrivena 17. prosinca oko 1.30, kada je na granični prijelaz stiglo vozilo albanskih  oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Albanije. Iz nekog razloga, automobil je policajcima bio sumnjiv, pa su ga pomnije pregledali. I uočili preinake u unutrašnjosti vozila. Zbog čega su posumnjali da se vozilo koristi za krijumčarenje nečega. Zatražen je nalog za pretragu, a kada je nalog stigao, a vozilo pretraženo, policajci su  našli skriveni  prostor u kojem je bilo 400 originalnih pakiranja s po 1000 komada sjemenki kanabisa.

Odnosno 400.000 sjemenki, koje su kako je utvrđeno proizvedene u Kanadi. U toj zemlji legalizirana je proizvodnja  marihuane za osobne potrebe, a tržišna vrijednost zaplijenjenih sjemenki, kažu u dubrovačkoj policiji,  procjenjuje se na oko 600.000 eura.

Također se procjenjuje da bi se od ove količine sjemenki kanabis moglo uzgojiti preko 130 tona marihuane s visokim postotkom THC-a.

 Sumnja se da je 29-godišnji Albanac  sjemenke kanabisa nabavio u jednoj od zemalja zapadne Europe te ih je namjeravao prevesti u Albaniju radi sadnje i uzgoja. No bez sjemenki je ostao, a "smiješi" mu se i istražni zatvor jer je  kazneno prijavljen zbog zloporabe droge.

VIDEO Erumpirao vulkan na Islandu: Izdano upozorenje, na prijenosu uživo vidi se kako izlazi lava

 

Komentara 1

BC
Bacus_crni
11:22 19.12.2023.

Ove sjemenke su u Kanadi legalno uzgojene, zapakirane i na sve to je državi plaćen porez, a ovdje se od poreza financira policija i sudstvo koji se bave takvim stvarima dok za ozbiljan kriminal nema vremena ni novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije