Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duboko u šumi

VIDEO Veličanstven prizor na Plitvičkim jezerima: Čopor vukova snimljen u snježnoj idili

vukovi na Plitvicama
Foto: Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera
1/2
26.01.2024.
u 11:47

"Naša posvećenost očuvanju divljih vrsta vodila nas je postavljanju šumskih kamera koje neprimjetno bilježe njihov svakodnevni život", navode Plitvička jezera

Kamere u Nacionalnom parku Plitvička jezera zabilježile su nevjerojatan prizor - čopor vukova koji prolazi kroz snijeg u šumi. Kako na Facebooku piše "Plitviceblog", očuvane šume idealno su stanište za brojne biljne i životinjske vrste. U njima, kako se dodaje, žive tri velike europske zvijeri - sivi vuk, euroazijski ris i smeđi medvjed.

Iz Plitvičkih jezera ističu kako su kamerama Službe zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka Plitvička jezera zabilježeni vukovi koji se nalaze duboko u šumi. Te su kamere, naime, postavljene na mjestima koja se ne nalaze u posjetiteljskoj zoni.

"Naša posvećenost očuvanju divljih vrsta vodila nas je postavljanju šumskih kamera koje neprimjetno bilježe njihov svakodnevni život", navode Plitvička jezera te napominju: "Vukovi žive duboko u šumama Parka i nije ih moguće susresti na stazama u jezerskoj zoni".

VIDEO Šumske kamere ulovile igru vukova u snježnoj idili Nacionalnog parka Plitvička jezera

Komentara 3

NN
nnik
16:09 26.01.2024.

Pa...izgledaju zdravo i dobro uhranjeno.😁

JW
Jim West
22:45 27.01.2024.

Čekaj da netko pokrene farmu pilića usred šume pa se krene žaliti na vukove.

MK
MKinkognito60
00:14 30.01.2024.

Vuk, medvjed, dabar, ... je zaptićen i ima ga u Hrvatskoj, super ali oni koji nas hvale i naređuju nam zaštitu ih nemaju. Od vukova je zabilježena već značajna šteta a instutucije na svaki način izbjegavaju platiti odštetu, najčešće okrivljuju pse lutalice. Nijedna institucija ne priznaje preveliku populaciju na nekom području. Ja se sijećam kad su oni koji su vuka maknuli iz okoline skupljali i dobivali nagrade u svom okruženju. Istina bilo je pretjeranog izlova ali sad bi se izgleda isplatilo uzgajati vukove, možda to netko i radi. Jedan ovćar ako nema psa koji za hranu pojede u dva do tri obroka cijelu ovcu neće se priznati odšteta pa kuda mo to prispjeli. Ako baš treba imati a treba vukove napravite ograđene rezervate manje će koštati. Od ovčarstva i sve što ide uz njega moglo bi se lijepo živjeti ali razne zaštite divljih zvijeri nameću troškove pa se ne isplati. I oni koji bi se bavili tim poslom odustaju pa imamo zapuštene pašnjake i napuštena sela, većina ih odlazi u gradove ali najveća šteta je što odlaze izvan Hrvatske. Kako žalosno, povećava se populacija, vuka a smanjuje se populacija ljudi. Jednako važi i za medvjede i još bi se našlo životinja. Zanima me kad budu sada proglašenu invazivnu vrstu mungose počeli loviti tko će sve dići uzbunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije