Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put u Bugarsku

VIDEO: Večernjakov dopisnik papi poklonio knjigu koja ga je jako zainteresirala

Silvio Tomašević poklonio knjigu papi
Foto: Silvio Tomašević
1/10
05.05.2019.
u 12:56

Na putu u Bugarsku, što je njegovo četvrto putovanje u ovoj godini, Franjo je pozdravio novinare u zrakoplovu i zahvalio im se na njihovu radu, a onda se sa svakim rukovao

Večernjakov dopisnik Silvije Tomašević papi je poklonio knjigu Tajanstveni morčići (na tri jezika, osim na hrvatskom, tekstovi su napisani na talijanskom i engleskom jeziku) koju je napisao rođak Majke Terezije riječki draguljar (rođen u Skoplju, ali se davno preselio u Rijeku) Gjon Antoni.

Morčići su obilježje Rijeke, a jedna kruna izrađena od morčića pohranjena je u riječkoj katedrali sv. Vida. Predgovor za knjigu je napisao riječki nadbiskup Devčić. Papa je sa zanimanjem slušao o knjizi

Na putu u Bugarsku, što je njegovo četvrto putovanje u ovoj godini, Franjo je pozdravio novinare u zrakoplovu i zahvalio im se na njihovu radu, a onda se sa svakim rukovao.

To je bila prilika i da mu se nešto daruje ili kratko pita. Dolaskom u Bugarsku, a tijekom ovog trodnevnog pohoda u utorak će biti u Skoplju, te posjetom Rumunjskoj koncem lipnja, papa Franjo se približava Rusiji. Sve ste bliže Rusiji, primijetila je ruska novinarka Vera Scherbakova, a papa Franjo je rekao: “Moram skočiti”.

Ključne riječi

Komentara 2

PL
@ploto@
21:51 05.05.2019.

Mogao mu je pokloniti jedno uvezano izdanje Alan Forda.

DU
Deleted user
09:09 06.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, zar ne bilo primjerenije da je Tomašecvić Silvek Papi "poklonio" Marxove Rane radove ili Komunistički manifest? Ta naš Sivlek je svojedovno bio velik marksist pa se razumije u takvu literaturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije