Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potez očajnika

VIDEO 'Ako im se što dogodi': Otac iz Gaze obilježio djecu narukvicama kako bi ih lakše identificirao

Gazan father marks his children with bracelets amid airstrikes in Khan Younis
Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/REUTERS
1/5
25.10.2023.
u 12:49

Ali Daba, 40-godišnji Palestinac iz pojasa Gaze, kupio je članovima svoje obitelji plave i bijele narukvice od niti, po jednu za svako zapešće. No razlog zbog kojeg je to napravio slomit će i one najtvrđeg srca.

Narukvice koje je 40-godišnji Ali Daba kupio svojoj obitelji služe za prepoznavanje djece ako im se nešto dogodi. Naime, već nekoliko dana iz Pojasa Gaze stižu fotografije na kojima su tijela djece s napisanim imenima na udovima kako bi ih rodbina lakše identificirala, piše CNN

Napadi na Pojas Gaze se nastavljaju, a stanje u bolnici je teško, tvrde tamošnji doktori. "Vidio sam tijela u takvom stanju da ne možeš nikoga razlikovati i prepoznati. Ako se im se nešto dogodi i budu u komadima, ovako ću ih prepoznati po ovim narukvicama, pokupit ću njihove dijelove", kaže ovaj otac devetero djece.

VIDEO Otac iz Gaze obilježava svoju djecu narukvicama 

Daba i njegova žena odlučili su razdvojiti svoju djecu zbog rata. S dijelom njih otac je pobjegao u Khan Younis, dok je njegova žena s ostalima ostala u Gazi. "Ako mi umremo, barem ćeš ti biti živa", rekao je Daba supruzi kad su se razdvajali.

Izrael je Gazu, gdje živi oko 2,3 milijuna Palestinaca, stavio pod potpunu opsadu dok traju učestali napadi zračnim udarima na to područje. Palestinsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da je najmanje 5791 Palestinac ubijen u izraelskim bombardiranjima od 7. listopada, među kojima je, tvrde, 2360 djece. Reuters nije mogao neovisno provjeriti ove brojke.

Svjetska zdravstvena organizacija u posljednjem od sve očajnijih apela UN-a pozvala je na "trenutačni humanitarni prekid vatre" kako bi se spriječilo da u Gazi nestane zaliha hrane, lijekova i goriva.

VEZANI ČLANCI 

 

Komentara 12

LU
Lumumba
13:38 25.10.2023.

Treba sažaljevati sve i svačije žrtve. Posebno sam osjetljiv na djecu ,bolesne i nemoćne. Nije bitno da li se radi o Izraelcu, Palestincu , Ukrajincu ili Rusu. Nisu ljudi krivi zbog svojih vođa. U ratovima nikada nema apsolutnih krivaca i apsolutnih anđela i boraca za pravdu ako ginu djeca.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
13:41 25.10.2023.

I Hamas i Izrael su aktivirali svoju propagandnu mašineriju. Više ne znaš ko koga kolje - vjerojatno svako svakoga.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:16 25.10.2023.

Dok su Palestinci slavili masakr po Izraelu jesu li i to bili potezi očajnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije