Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Srbiji ima ozlijeđenih

VIDEO Nevrijeme hara Srbijom, U Beogradu pala dizalica. U Sloveniji i BiH poginule dvije osobe.

Zagreb: Posljedice nakon snažnog nevremena u Španskom
Lovro Domitrovic/PIXSELL
19.07.2023.
u 22:49

Olujno nevrijeme, koje je u srijedu poslijepodne pogodilo Sloveniju prije nego što se obrušilo na Hrvatsku, odnijelo je jedan život na Bledu, izvijestila je slovenska policija a prenosi agencija STA. Zatim je pogodilo i dijelove BiH gdje je poginula jedna žena, a svoj je put nastavilo prema Srbiji u kojoj stvara kaos, ali za sada srećom bez ljudskih žrtava, no ozlijeđena je jedna djevojčica (12) na koju je palo stablo, te jedna trudnica (27) na koju je pao lim sa zgrade.

Jedna osoba poginula je na Bledu uslijed pada stabla, a jedna je ozlijeđena. Dvije osobe su ozlijeđene u udaru groma u kampu kod Mozirja na sjeveru Slovenije. Širom zemlje zabilježena je velika materijalna šteta, javlja novinska agencija STA. Kod Metlike je padao grad veličine teniske loptice, a tisuće ljudi ostale su bez struje, iako izvješća koja stižu iz elektroprivrede pokazuju da su nestanci struje uglavnom bili privremeni.    

Vatrogasci su imali intervenciju i u obližnjem kampu Menina, gde je drvo palo na dva šatora i automobil, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih. Vatrogasci iz oko 300 vatrogasnih postrojbi uklanjaju srušena stabla, električne i telekomunikacijske stupove, pokrivaju otkrivene krovove, ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata i prometnica te sudjeluju u evakuaciji građana s ugroženih područja.

VEZANI ČLANCI 

U Ljubljani je vjetar otpuhao metalni krov s Plečnikovog stadiona, a u Celju je odletio krov nogometnog stadiona. Ovo je bila druga snažna oluja koja je pogodila Sloveniju u manje od 24 sata. 

Poginula žena u Brčkom

Jedna žena poginula je večeras u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Brčko, a više od 20 osoba zatražilo je liječničku pomoć. Prema pisanju Avaza u pitanju su uglavnom lakše ozljede nanaesene tupim predmetima koje je nosio vjetar.

Vjetar je oštetio mnoge automobile, lomio grane i čupao drveće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Na udaru superćelije Srbija

Nevrijeme koje je zahvatilo Zagreb i okolicu, a zatim i Slavoniju, stiglo je i do Srbije. U Beogradu je vjetar srušio kran, a snimka njegova pada širi se društvenim mrežama. 

Kako javlja Kurir, tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je upute za ponašanje tijekom oluje i udara groma. Oluja je napravila kaos u Vojvodini i Beogradu. U Novom Sadu ozlijeđena je djevojčica (12) na koju je palo stablo, a ozlijeđena je i jedna trudnica (27) kojoj je na glavu pao lim. Njezino stanje još nije poznato. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

VIDEO Strašne posljedice nevremena u naselju Dobrovac kod Lipika

Komentara 1

EF
Efendi
19:44 20.07.2023.

Moja podrska......BiH i SLO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije