Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuli piloti

VIDEO Teška nesreća nedaleko od Rima: Sudarili se vojni zrakoplovi, ima poginulih

Zrakoplov pao na automobil
Printscreen Twitter
07.03.2023.
u 14:28

Dva vojna zrakoplova sudarila su se u letu nedaleko od Rima iznad zračne baze Gvidonije Monteselio. Prema prvim izvješćima talijanskih medija poginula su dva pilota, a drugih ozlijeđenih nema.

Jedan se zrakoplov srušio na zemlju oko 35 kilometara od Rima, dok je drugi pao na parkirani automobil. Na mjesto događaja odmah su upućene sve hitne službe. Kako se doznaje radi se o starim vojnim zrakoplovima, javljaju talijanski mediji

Dva ultralaka zrakoplova U-208 bila su dio 60. krila talijanskog zrakoplovstva. Prema prvim informacijama, jedan od dvije letjelice, korištene za obuku, srušila se na automobil parkiran nedaleko od stambene zgrade. Drugi je zrakoplov pao na nenaseljeno područje, livadu ili cestu, za sada nije točno razjašnjeno.

Letjeli su u okviru unaprijed planirane misije obuke, a uzrok nesreće nije poznat. Premijerka Giorgia Meloni izrazila je sućut obiteljima žrtava. 'Vijest o pogibiji dvojice pilota zračnih snaga u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Guidoniji, blizu Rima, ispunjava nas tugom. U ime Vlade, izražavam najdublje sućut obiteljima i kolegama poginulih. Naše molitve su s njima'. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije