Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA I POLICIJA

VIDEO Show u Splitu, Ivošević stao ispod oštećenog stabla: 'Neka padne po meni'

Split: Zbog posječenih stabala na Gripe stigla policija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
31.10.2023.
u 15:57

Službenici su i stigli na mjesto događaja, no ubrzo za njima je i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević

Od jutra je na splitskim Gripama vladala poprilično napeta atmosfera nakon što je srušeno jedno stablo. Građani su, prenosi Dalmatinski portal, čuli zvuk pile i vidjeli dvojac u Mercedesu, zbog čega su i pozvali policiju. Službenici su i stigli na mjesto događaja, no ubrzo za njima je i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Radi se o stablu koje je zaštićeno GUP-om. Ivošević je pak odlučio stati ispod stabla, a naživcirala ga je pasivnost policijskih službenika. 

- Neka padne po meni - poručio im je. Nakon nekog vremena situacija se ipak smirila, što je potvrdio i Ivošević.

- Iduća 24 sata će policijski službenici štiti stablo dok se ne riješi situacija s državnim odvjetništvom preko komunalnog redarstva, da je potrebna hitna intervencija zaštićenog stabla. Državno odvjetništvo bi trebalo izdati dozvolu, a radi se o stablu koje je u suvlasništvu RH. Došli smo do toga da ipak postoji procedura kako spasiti ovo stablo i nadam se da ćemo ga ipak uspjeti spasiti - poručio je novinarima.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

BJ
Barutanski jarak
14:20 01.11.2023.

Split.

MK
MKinkognito60
13:42 01.11.2023.

Ova akcija dogradonačelnika mi liči na onu "kod mene škripi pa mi smeta buka motorke" ili možda na onu "ti jesi majstor ali nemamo nikakvo zajedničko iskustvo". Na čega liči ograničavanje prava na vlasništvo, nego na ucjenu, možda bi pravovremena donacija pravoj osobi dovela komunalno poduzeće koje bi razčistilo teren.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije