Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na telegramu

VIDEO Prigožin objavio prvu snimku nakon pobune, nalazi se u Africi? 'Zagorčavamo život ISIS-u'

telegram
21.08.2023.
u 23:20

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin objavio je u ponedjeljak svoje prvo video obraćanje nakon kratke pobune s kraja lipnja, pojavivši se u video snimci vjerojatno snimljenoj u Africi, koju je objavio na Telegramu na kanalu koji se povezuje sa skupinom Wagner.

Na videu se može vidjeti kako Jevgenij Prigožin stoji u pustinjskom području u maskirnoj uniformi i s puškom u rukama. U daljini su se nazirali naoružani muškarci i kamionet. Iako Reuters nije uspio geolocirati ili potvrditi datum, kao ni autentičnost videa, Prigožinovi komentari i neki postovi na prowagnerovim kanalima dali su naslutiti da je sve snimano u Africi.

"Temperatura je +50 - sve je kako nam se sviđa. Wagner PMC čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku - slobodnijom. Pravda i sreća - za afričke ljude, zagorčavamo život ISIS-u i Al-Kaidi i drugim banditima", napisao je Prigožin uz video.

VIDEO Prigožin u Africi?

Potom je rekao da Wagner regrutira ljude i da će skupina "ispuniti zadatke koji su postavljeni." Uz video je objavljen broj telefona za one koji se žele pridružiti grupi. 

VEZANI ČLANCI 

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna otkad je izveo kratku pobunu protiv ruskog obrambenog establišmenta krajem lipnja, a Kremlj je rekao da će on i još neki borci koji su se borili u nekim od najtežih bitaka u Ukrajini otići u Bjelorusiju. Od pobune, neki wagnerovci su prešli u Bjelorusiju i započeli s obučavanjem tamošnje vojske. U komentarima objavljenim krajem srpnja, Prigožin je također rekao da je Wagner spreman dodatno povećati svoju prisutnost u Africi.

Komentara 11

SE
Serengeti
09:26 22.08.2023.

Francuzi i Ameri već jedno stoljeće upravljaju Afrikom, ali nisu još izbacili teroristi iz Afrike. Nisu, jer im to je paše. Dopustaju teroristima da stvaraju stalni strah kod lokalnog stanovništva, i onda se pojavljuju kao jedini izbor koji ih može zaštiti. Dolaskom Rusije, situacija se mijenja. Afrikanci uviđaju da postoji netko u svijetu tko se bori protiv terorista kvalitetno. Zbog toga u svim tim državama ljudi masu sa ruskim zastavama.

KS
ksarrt
06:37 22.08.2023.

Pravda i sreća za afričke narode. Noćna mora za ISIL, Al Qaidu Amere i ostale bandite", poručio je.

TE
tejanolejano
05:59 22.08.2023.

Ovaj Wagner je baš odlučio da se zameri svim Bidenovim prijateljima. 😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije