Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAPADNOJ OBALI

VIDEO Palestinci podijelili snimku: Optužili izraelsku vojsku da ometa rad Hitne pomoći

hitna zapadna obala
Foto: PALESTINE RED CRESCENT SOCIETY/REUTERS
1/34
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.11.2023.
u 10:19

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca izvijestilo je kako je zabilježilo značajan porast izraelskih prekršaja protiv timova na Zapadnoj obali od početka agresije na Gazu

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca (PRCS), humanitarna organizacija, objavila je u nedjelju snimku koja navodno prikazuje izraelska vojna vozila koja ometaju rad Hitne pomoći na Zapadnoj obali. Reuters je uspio potvrditi lokaciju videozapisa, ali ne i datum kada je snimljen. 

Kako je PRCS objavio na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter, izraelski vojnici prisilili su djelatnike Hitne pomoći da izađu iz vozila, podignu ruke te kleče na zemlji. PRCS je oštro osudio ovaj događaj. 

"Ne samo da ugrožava dostojanstvo bolničara, već i odgađa njihovu intervenciju, dovodeći živote ranjenih u opasnost", ističe se te dodaje: "PRCS je zabilježio značajan porast izraelskih prekršaja protiv timova na Zapadnoj obali od početka agresije na Gazu, pri čemu je broj prekršaja dosegnuo 180".

Francuska ponudila da će liječiti ozlijeđenu djecu iz Gaze

Francuska šalje ratni brod u istočno Sredozemlje kako bi pružila medicinsku pomoć stanovnicima Gaze kojima je potrebna, priopćio je u nedjelju ured predsjednika Emmanuela Macrona. Nosač helikoptera francuske mornarice trebao biti stići u Egipat za nekoliko dana. Ratni brod može liječiti 40 teško ozlijeđenih pacijenata.

U međuvremenu bi zrakoplov pun medicinske opreme trebao poletjeti iz Francuske početkom tjedna. Zrakoplov će transportirati dvije poljske bolnice u kojima se mogu liječiti stotine ozlijeđenih ljudi. Pariz je također rekao da je spreman u francuske bolnice primiti bolesnu i ozlijeđenu palestinsku djecu iz Pojasa Gaze kojima je potrebno hitno liječenje.

VEZANI ČLANCI:

Do 50 djece će se liječiti u Francuskoj, napisao je Macron na platformi X. Dosad je relativno mali broj ozlijeđenih ljudi uspio napustiti zatvoreni Pojas Gaze.

Macron je telefonski razgovarao s egipatskim predsjednikom Abdelom Fatahom al-Sisijem. Kako je priopćeno iz Elizejske palače, složili su se da bi zbrinjavanje ozlijeđenih u Gazi i dostava humanitarne pomoći trebali biti bolje koordinirani.

Također bi trebalo pustiti više kamiona na palestinski teritorij, poručila je Elizejska palača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije