Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU ANGAŽIRANI

VIDEO MUP objavio snimku iz zraka poplavljenog Zagreba i okolice

Snimka iz zraka
Foto: MUP/screenshot
1/5
06.08.2023.
u 14:04

Izvanredno stanje je na snazi i za područje vezano za Muru i Mursko Središće

U nedjelju u 12 sati uvedeno je izvanredno stanje obrane od poplava vezano za porast vodostaja na 923 centimetra na mjerodavnom vodomjeru Rugvica s tendencijom daljnjeg porasta, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite koje je objavilo i snimku poplavljenog Zagreba i okolice. 

Izvanredno stanje je na snazi i za područje vezano za Muru i Mursko Središće, gdje je zabilježen rekordan vodostaj, a izvanredne mjere vrijede za područja: Drava - Botovo; OK Lonja-Strug - Ustava Prevlaka; Sava - Rugvica, Ustava Prevlaka i Dubrovčak.

"Sve angažirane operativne snage i sudionici sustava civilne zaštite su na terenu, gdje poduzimaju mjere obrane od poplave te pomno prate situaciju. U pripravnosti su i dodatne snage koje će biti aktivirane u slučaju potrebe", poručili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite. 

Pozvali su građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje u područjima koja su ugrožena poplavama, da ne ulaze u vodu i poštuju izdana upozorenja i znakove zabrane.

VIDEO Ovako danas izgleda Sava u Zagrebu

Snimka iz zraka
1/26

Vodostaj opada u općini Brdovec, a za stanovnike čije su kuće i okućnice poplavljene osiguran je smještaj u društvenom i vatrogasnom domu u Drenju Brdovečkom. Ondje su iz Logističkog centra Ravnateljstva Civilne zaštite osigurani i dostavljeni mobilni kreveti, jastuci i deke.

VEZANI ČLANCI

Prema hidrološkom izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), tijekom dana nestabilno vrijeme se zadržava nad slivovima Drave, Mure i Save u Hrvatskoj i susjednim uzvodnim zemljama te može rezultirati novom obilnijom oborinom koja može utjecati na povećanje protoka i vodostaja. 

Oborinski scenarij od proteklih dana, prema trenutnim prognozama, nije izgledan. 

Današnja prognoza ukazuje na moguće obilnije oborine na području Jadrana, Gorskog kotara i Like koje mogu uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava.

Vrh vodenog vala kroz Zagreb prošao oko ponoći

Prema prognozi i stanju vodostaja Hrvatskih voda za nedjelju, 6. kolovoza, istaknuto je da je vrh vodenog vala rijeke Save prošao kroz Zagreb oko ponoći, pri čemu je ostvaren maksimalni vodostaj od 440 centimetara, kao i da su ti vodostaji bili na razini 20-ak centimetara niže u odnosu na vodeni val iz 2010.

Vodostaj rijeke Save u Zagrebu u nedjelju, u 8 sati, iznosio je 430 centimetara s tendencijom daljnjeg laganog opadanja. 

Zamjetnije opadanje vodostaja rijeke Save u Zagrebu očekuje se danas u poslijepodnevnim satima.

VIDEO Užasni prizori u Sloveniji. Poplava 'pojela' kuću

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:21 06.08.2023.

Poplavlen Zagreb???

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:57 06.08.2023.

Još nije dovoljno vode jer uvik je premalo u Piranskom, Neumskom I Kotorskom zaljevu..

IZ
ivan.zorger
14:55 06.08.2023.

E....a di je onaj senfovski gradonačelnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije