Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikako da je otvore

VIDEO Muke Berlina s novom zračnom lukom

tokio
Foto: Reuters
1/2
22.01.2013.
u 09:51

Iako su radovi privedeni kraju, nova berlinska zračna luka nikako da se otvori. Pogledajte zašto!

Javne investicije često ispadnu puno skuplje nego što je prvotno planirano. Jedan od razloga je to što političari svjesno prihvaćaju nerealno niske procjene, kako bi u mjerodavnim gradskim, pokrajinskim ili državnim tijelima progurali prihvaćanje gradnje objekata za koje su zainteresirani.

Drugi je stvarno povećanje troškova, primjerice zbog poskupljenja nekog materijala, koje se nije moglo predvidjeti. Treći razlog je šlampav rad koji onda treba ispravljati, a što često znači najprije uklanjanje loše izvedenog dijela objekta i tek onda novu izgradnju. Kad je u pitanju nova berlinska zračna luka, čije je otvaranje odgađano već četiri puta, čini se, glavni je razlog ovo posljednje. Troškovi nezaustavljivo rastu, a datum otvaranja bježi u sve dalju budućnost.

>>Radovi na Plesu: Daju šest milijuna kuna za novu čekaonicu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije