Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U SL. BRODU

VIDEO Istražni zatvor za napadača na dječaka, policija objasnila zašto im je trebalo 2 tjedna da ga privedu

Slavonski Brod: Privođenje osumnjičenog za napad na maloljetnika koji je brutalno pretučen na Staru godinu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
16.01.2024.
u 16:35

Istražni sudac je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva napadaču odredio mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora

Zbog napada na šesnaestogodišnjeg dječaka, brodsko-posavska policija uhitila je 21-godišnjeg počinitelja. Dogodilo se to 15 dana nakon divljačkog napada u slavonskobrodskom naselju Matije Ivanića, snimljenog nadzornim kamerama. Istražni sudac je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva napadaču odredio mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora. Snimka koju su lokalni portali na zamolbu roditelja objavili u ponedjeljak prikazala je napad na maloljetnika koji je od siline udarca pao na tlo, nakon čega mu je napadač zadao još nekoliko udaraca.

Napad koji je zbog svoje brutalnosti šokirao javnost dogodio na ulici u zoni obiteljskih kuća, gdje je kamera snimila skupinu tinejdžera u prolazu pored koje je prošao automobil iz kojeg su izašla dva mladića.

Jedan od njih sustigao je dvojicu dječaka te jednog od njih snažno udario. Žrtva je od siline udarca pala na tlo, a napadač mu je potom zadao još nekoliko udaraca te je potom pobjegao sa suputnikom dok je dječak ostao ležati na tlu. Dječak je zadobio masnice i ozljede u predjelu glave, usljed čega mu je šivana usna šupljina, gdje je dobio deset šavova. Nastale ozljede u brodskoj su bolnici okarakterizirane kao lakše.

- Sin mi je bio na druženju i krenuo je pješice kući. U jednom trenutku presrela su ga dva mladića koji su prije toga autom projurili kroz ulicu. Jedan od njih došao je do mog sina i udario ga nogom u trbuh. Nije bilo nikakve naznake da će ga napasti.. Nakon toga ga je samo tukao nogama i rukama – ispričao je otac dječaka napadnutog u noći sa 30. na 31. prosinca prošle godine. U pokušaju da otkrije napadače, dječakov je otac sam obilazio okolne kuće i molio vlasnike da mu ustupe snimke nadzornih kamera. S obzirom na to da puna dva tjedna nakon napada policija nije uspjela naći napadače, odlučilo ih je, kaže, pronaći sam, u čemu je na kraju i uspio.

-  Znam tko je on, ali sam odlučio javno objaviti snimke do kojih sam došao i zamoliti sugrađane da mi se jave ako ga poznaju, kako bih imao dodatnu potvrdu da je riječ o istoj osobi - rekao je otac dječaka.

POVEZANI ČLANCI:

Isti dan iz policije su izvijestili kako su uhitili napadača, a oglasili su se i priopćenjem u kojem navode kako su po zaprimljenoj dojavi 31. prosinca u 3.30 sati, započeli s operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od navedenog dana, kada je oko 00.50 sati, u Slavonskom Brodu, na ulici bez posebnog povoda fizički napadnuta maloljetna osoba.

- Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora sa više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju. Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja – izvijestila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić

Komentara 15

DA
damascus
16:54 16.01.2024.

Otkrili su napadača kada je policiju o imenu ui prezimenu napadača izvijestio otac oštećenoga. Jasno kao dan a sada petljaju. Nesposobni do neba, treba raaspustiti sve vodeće ljude u toj stanici a i ministar bi mogao zbog moralne odgovornosti toto napraviti sam. Jasno da neće, elokventan je i sve će nam "objasniti"!

MR
MrWho
17:41 16.01.2024.

"Policija je provela složeno kriminalističko istraživanje..." aha, ha, ha,ha, ha......iskazali su se.....

Avatar krcedolac
krcedolac
18:05 16.01.2024.

Divlja Bosna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije