Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni nautičar

VIDEO Izbjegao sudar s jedrilicom pa poručio agencijama: Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti

jedrilica
Morski.hr
14.09.2021.
u 07:29

Kazao je da krivi direktno agenciju koja, kako kaže, neodgovorno predaje brodove u ruke nekompetentnim gostima.

Jedan nautičar ispričao je za Morski.hr kako je u Viškom kanalu prošli četvrtak skoro došlo do sudara na moru. – Jedrilica  se približavala mom plovilu brzinom od cca 8 čvorova i pritom je u dva navrata mijenjala kurs tako da nisam mogao procijeniti namjerava li me propustiti ili sjeći moj kurs. U zadnji trenutak sam usporio i skrenuo brod desno kako ne bi došlo do sudara, kada sam i snimio navedeni snimak, rekao je nautičar koji je poslao snimke portalu.

– Bitno je da charter tvrtke daju brodove u ruke nekompetentnim gostima, ne provjeravaju jesu li sposobni upravljati brodom. Ti su gosti kasnije opasnost i za sebe i za druge na moru – poručuje i kaže da je snimku proslijedio i Lučkoj kapetaniji.

– Nimalo ne krivim skippera na jahti ove kompanije jer on očito ne poznaje pravila izbjegavanja sudara na moru kao ni druga pravila – ispričao je i kazao da krivi direktno agenciju koja, kako kaže, neodgovorno predaje brodove u ruke nekompetentnim gostima.

– Vrijeme je da preuzmete odgovornost! Nakon 20 godina na moru kao kapetan na jahtama po Mediteranu i šire mogu vam samo reći: sramite se! Sramite se jer stavljate profit iznad sigurnosti i kulture plovidbe – poručuje prilično ljutit nautičar.

Komentara 20

Avatar horuk
horuk
10:20 14.09.2021.

Nitko bez dozvole ne dobije plovilo na charter. Ali neki su cesto na vodi, neki dolaze samo jednom godisnje. Ako bi se zabranilo po ovom pametnjakovicu onima koji jednom godisnje iznajme jahtu onda nebi bilo 10%plovila na vodi. Uostalom, kada vidimo kakav je promet na cesti onda po takvim kriterijama i 40% vozaca nebi smjelo imati auto.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:14 14.09.2021.

Pokraj toliko prostora u viškome kanalu, njih dvojica, koji plove u istom smjeru pri brzini 8nm (ca 15 km/h 😲) si uspiju doći tako bilizu i skoro se sudariti!? Ja bi reko da ova dvojica trebaju na kompletni liječnićki pregled...

Avatar Proleter
Proleter
12:34 14.09.2021.

Kako li tek aute voze ti koji se mileći debelim morem ne uspiju mimoić? Ne činite nauku od čarter navigavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije