Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najradioaktivnija lokacija na Zemlji

VIDEO Iscurila snimka iz Černobila: 'Rusi kopaju nove rovove u radioaktivnom tlu'

černobil
Foto: Screenshot/Twitter
1/7
19.04.2022.
u 16:07

Ukrajinska vojska je i prije desetak dana podijelila navodnu snimku gdje se vide rovovi i tragovi tenkova u Crvenoj šumi, jednoj od najradioaktivnijih lokacija na Zemlji

Nova snimka koju je objavila Nexta na Twitteru prikazuje napušteni kamp u Černobilu, a kako tvrde, Rusi opet kopaju rovove "Rusi kopaju nove rovove u radioaktivnom tlu", objavili su uz snimku.

Podsjetimo, ovo nije prva snimka rovova u Černobilu. Ukrajinska vojska je i prije desetak dana podijelila navodnu snimku gdje se vide rovovi i tragovi tenkova u Crvenoj šumi, jednoj od najradioaktivnijih lokacija na Zemlji. Mjesto je dobilo ime kada su deseci četvornih kilometara borova postali crveni nakon što su apsorbirali zračenje nakon eksplozije 1986., jedne od najgorih nuklearnih katastrofa na svijetu. Crvena šuma smatra se toliko kontaminiranom da čak ni djelatnicima nuklearne elektrane nije dozvoljen odlazak tamo.

I krajem ožujka zaposlenik ukrajinske agencije za upravljanje tzv. zonama isključenja, poput one kod Černobila objavio je kako su neki vojnici prevezeni u posebnu medicinsku ustanovu s akutnom radijacijskom bolešću. Radnici su rekli da je ruski konvoj prošao kroz tu zonu. “Konvoj je podigao veliki stup prašine. Mnogi senzori radijacijske sigurnosti pokazali su prekoračenje razine”, rekao je tada jedan radnik.

Iako su Rusi zauzeli Černobil vrlo brzo nakon početka invazije 24. veljače, ukrajinski radnici nastavili su nadzirati spremnike s istrošenim nuklearnim gorivom i ostatke reaktora koji je eksplodirao 1986.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Bojna Azov uništava ruski konvoj u Mariupolju

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar El Indio
El Indio
16:34 19.04.2022.

Samo neka kopaju. Polupismeni ni neznaju za Cernobil vec samo za veliku rusiju. Za tjedan dva i oni ce za Belorusiju na rehabilitaciju

SI
siny
21:56 19.04.2022.

Poslije ce kriviti ukrajince da su koristili bojne otrove

RI
RiriRijeka
19:14 19.04.2022.

Kakvi ratnici ovi rusi, kakva vojska🤦‍♂️Mene bi bilo sram biti dio ovakve “sile svjetske”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije