Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPLJE OD PONOĆI

VIDEO Gužve na benzinskim postajama, vozači na nekim lokacijama dugo čekali dizel pa naišli na natpis 'Ne radi'

Gužve na benzinskim postajama uoči sutrašnjeg porasta cijena goriva
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/19
24.10.2022.
u 21:24

Da nema mjera Vlade cijene derivata bile bi znatno više te bi, po podacima Vlade, benzinsko gorivo koštalo 12,91 kn/l, dizelsko gorivo 15,42 kn/l, plavi dizel 10,70 kn/l, a UNP za spremnike 11,96 kn/kg, dok bi cijena UNP-a za boce bila 16,70 kn/kg.

Od sutra na benzinskim postajama vrijede nove cijene goriva koje će značajnije utjecati na budžete građana. Litra eurosupera će u iduća dva tjedna iznositi 11,10 kuna što je poskupljenje za 38 lipa. Veći udar će biti za vlasnike automobila s dizelskim motorima jer će litra osnovnog eurodizela biti veća za čak 1,14 kuna te će iznositi 13,44 kune. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna.

Zbog velikog poskupljenja večeras su se stvorile gužve na benzinskim crpkama jer su građani odlučili napuniti rezervoare svojih limenih ljubimaca kako bi nešto uštedjeli.

Vozači u Međimurju se žale da nekim benzinskim crpkama već oko 19 sati nije bilo dizela. Neki su pola sata čekali na red, da bi ih dočekao natpis "Ne radi" ili "Nema".

Da nema mjera Vlade cijene derivata bile bi znatno više te bi, po podacima Vlade, benzinsko gorivo koštalo 12,91 kn/l, dizelsko gorivo 15,42 kn/l, plavi dizel 10,70 kn/l, a UNP za spremnike 11,96 kn/kg, dok bi cijena UNP-a za boce bila 16,70 kn/kg. 

VIDEO - Langov trg u Zagrebu

Gužve i kolone automobila na benzinskim postajama mogu se vidjeti večeras dilje Hrvatske, uključući i na više crkpi po Zagrebu. Među njima je jedna od malobrojnih benzinskih postaja u centru grada, na Langovom trgu gdje se gotovo nemoguće probiti zbog regulacije prometa po centru

VIDEO Gužva zbog najave skupljih cijena goriva i na benziskoj postaji u Koprivnici:

- Vlada je svojom prošlotjednom intervencijom fiksiranjem cijena naftnih derivata spriječila porast cijena, čime smo zadržali niže cijene za naše građane i gospodarstvo te osigurali da ovotjedni rast cijena bude niži nego što bi bio prošlotjedni - objavila je Vlada danas.

VIDEO Kranjčevićeva ulica u Zagrebu

VIDEO Šibenik

Komentara 49

DU
Deleted user
19:29 24.10.2022.

Hoce biti par-nepar 😂😂😂😂😂

Avatar Baluba
Baluba
19:20 24.10.2022.

...a u gužvama svaki drugi auto BMW ili audi. Jeste jadnici, imate za takve aute a trgate se zbog 50 kuna uvrh glave.

AS
asper
20:20 24.10.2022.

"Slava Ukrajini!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije