Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ JEDNU IZNIMKU

Vlada potvrdila: Nema ograničenja cijena goriva, od sutra skuplji benzin i dizel

Sutra stiže veliko poskupljenje goriva
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
24.10.2022.
u 10:59

Plavi dizel ćemo ostaviti ograničen, a cijene ostalih derivata rastu zbog pritisaka na tržištu, potvrđeno je iz Vlade

Gorivo će od sutra poskupjeti, a iz Vlade su potvrdili kako zasad neće biti produljenja blokade cijena goriva. O tome je ministar Davor Filipović, navode, već razgovarao s predstavnicima malih distributera. 

Iz Vlade ističu kako i dalje na snazi ostaju prijašnje mjere vezane uz trošarine i maržu, a bez kojih bi cijene goriva bile još i veće.

- Plavi dizel ćemo ostaviti ograničen, a cijene ostalih derivata rastu zbog pritisaka na tržištu. Prema tjednom prosjeku kotacija, cijene naftnih derivata na benzinskim postajama od 25. listopada iznosile bi 11,10 kuna po litri za benzinsko gorivo; 13,44 kuna po litri za dizelsko gorivo; 8,49 kuna po litri za plavi dizel; 10,11 kuna po kilogramu za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike te 14,36 kuna po kilogramu za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7,5kg i više.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile 12,91 kuna po litri za benzinsko gorivo; 15,42 kuna po litri za dizelsko gorivo i 10,70 kuna po litri za plavi dizel, 11,96 kuna po kilogramu za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike te 16,70 za ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7,5kg i više - navode iz Vlade.

VIDEO Nove cijene od utorka: Gorivo bi moglo drastično poskupiti?

Ključne riječi

Komentara 51

PV
prcko.vita
11:34 24.10.2022.

Al smo izabrali vladajuću ekipu, svaka nam čast. Probajte sada izračunati razliku, susjedi Mađari plaćaju već godinu dana litru benzina i dizela 8 kuna. Npr. da trošite mjesečno 100 litara, 12 mjeseci puta 100 litara je 1200 litara, puta 14 kuna je 16.800 kuna, a susjed Mađar je za istih tih 1200 litara platio 9.600 kuna. Dakle, mi pametni platili 7.200 kuna više za istu stvar, dobro, baš ne skroz istu, naime, u Mađarskoj je gorivo i kvalitetnije a ne samo jeftinije. Koja tuga i žalost Hrvatskog naroda.

DU
Deleted user
11:05 24.10.2022.

Da se recimo kojim slučajem naša nafta ne šalje u Mađarsku i Slovačku nego da se prerađuje u Sisku i Rijeci onda ne bi bila ovakva cijena. Dobro je da danas u Hrvatskoj i u tijeku energetske krize ne radi niti jedna rafinerija.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
11:32 24.10.2022.

Sad bute Vi vidjeli što ste se sprdali s mjerama Vlade i onom tablicom evo koliko... narcis se naljutio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije