Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službe na terenu

VIDEO Drama u centru Šibenika: Urušila se kuća, dio pao na susjedni kafić

U centru Šibenika urušio se krov
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/13
07.11.2021.
u 12:07

Vlasnik kuće koja se urušila i kojoj je ozbiljno narušena statika kazao je da je već na putu prema centru grada te će u dogovoru s gradskim službama dalje postupati kako bude potrebno.

U centru Šibenika urušio se krov stare kuće.Na terenu su policija i vatrogasci. Ulica je zatvorena zbog sigurnosti građana.

- Zaprimili smo dojavu o urušavanju dijela kuće u centru grada u 9.02 sati. Na terenu su vatrogasci i gradske službe. U trenutku urušavanja nije bilo nikoga u kući niti na ulici, a vatrogasci su uklonili i dio ruševina da ne smeta prolaznicima. Pregledava se statika objekta da se ne bi još nešto urušilo – kazali su za ŠibenikIN iz ŽC 112.

Dio konstrukcije kuće koja se urušila, pala je i na ugostiteljski objekt Moderato cantabile te je oštetio dio staklene stijene u unutarnjoj prostoriji objekta. 

- Ne mogu reći da smo pretrpjeli neko veliko oštećenje, jer taj dio stakla je samo malo napukao što ćemo mi danas tokom dana i sanirati. Nastavljamo s radom normalno, nema nikakvih problema. Nismo očekivali da bi se ovo moglo dogoditi jer tu nije bilo nikakvih radova ni ničega, ali evo dogodilo se što se dogodilo i sva sreća da nitko nije stradao i da je sve dobro prošlo - kazao je vlasnik ugostiteljskog objekta Moderato Cantabile Ante Gulin.

Vlasnik kuće koja se urušila i kojoj je ozbiljno narušena statika kazao je da je već na putu prema centru grada te će u dogovoru s gradskim službama dalje postupati kako bude potrebno. 

Ključne riječi

Komentara 21

MU
Muncimir
14:13 07.11.2021.

Ako se kultura naroda mjeri stanjem škola i bolnica onda smo začelje Europe. Puno naših gradova a pogotovo glavni grad su sramota u usporedbi sa drugim sličnim gradovima u Europi. Razlog tome je siromašno društvo a drugi neriješeni pravno-imovinski odnosi odnosno otimačina i nebriga komunista. Nadalje se ne poštiva zakon o osnovnim održavanjem vlasništva. Dok se to ne riješi uvijek će mo hodati na rubu kolnika i gledati će mo spram krovovima.

Avatar grbadeva
grbadeva
12:27 07.11.2021.

Nema mjesta na obali osim par iznimaka (Dubrovnik, Opatija, i možda još pokoje) u kojem nema puno ruševina koje jedva "stoje" na klimavim nogama. Nije mi jasno da se ne može donijeti zakon po kojem će se te kuće osigurati od ugrožavanja drugih bilo manjom rekonstrukcijom, ili rušenjem. Troškove nemiriti upisom založnog prava u zemljišniku baš kao što se država upisuje na nekretnine onih kojima daje socijalnu pomoć a imaju nekretnine.

KA
kaktuscrveni
13:44 07.11.2021.

Većini takvih kuća i zgrada porušio je potres u Zagrebu i Banovini koje bismo sada trebali svi obnavljati, a vlasništvo će ostati vlasnicima koji su sami trebali srušiti takve kuće i zgrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije