Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zelena akcija:

VIDEO: "Čačić obmanjuje javnost u nekoliko segmenata!"

sedlar
Foto: Reuters
1/2
13.08.2012.
u 15:14

U Ministarstvu gospodarstva kažu da će 15. rujna biti objavljen službeni popis u kojem će se vidjeti da je RWE jedan od ponuditelja za gradnju Plomina C

– Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u petak je govoreći o termoelektrani Plomin C  u nekoliko segmenata obmanuo javnost – objavila je na svom portalu Zelena akcija te priložila snimku u kojoj predstavnik uprave njemačke tvrtke RWE govori da ne planiraju investirati u Plomin C.

– Imali ste pitanja o ostalim elektranama u istočnoj Europi te o našim planovima. Zasad nemamo plan investirati u nove elektrane na ugljen u istočnoj Europi. Zatim je bilo pitanje o Plominu C. Trenutačno nemamo investicijski plan – Capex plan – vezan uz Plomin C. Nadam se da sam odgovorio na sva vaša pitanja – rekao je.

Zelena akcija navodi da, ako je Čačićeva tvrdnja o zainteresiranosti RWE-a točna, onda su oni na svojoj godišnjoj skupštini dioničara održanoj u travnju dali netočne informacije.

– Nadalje, Čačić je izjavio da se ovim projektom "poboljšava ekološko stanje“, što je također vrlo grubo manipuliranje činjenicama. TE Plomin 1 zbog dotrajalosti će se zatvoriti, što će rezultirati smanjenjem onečišćenja. Međutim, ako se izgradi TEP C, sasvim je jasno da on neće imati pozitivan utjecaj na okoliš, već će doprinijeti zagađenju Labinštine i okolice – ističu u Zelenoj akciji. Napominju da je za TEP C raspisan tek poziv za iskaz interesa iako "HEP i Čačić pokušavaju prezentirati ovaj neobavezni poziv kao objavu pravog natječaja".

Ministarstvo: RWE je jedan od ponuditelja za izgradnju Plomina C

Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo gospodarstva. Ističu da "ne žele ulaziti u točnost ili netočnost informacija na temelju kojih je Zelena akcija, ne prvi put, dezinformirala javnost".

– Dana 15. rujna 2012. godine bit će objavljen službeni popis svih ponuda s iskazom interesa  za izgradnju TEP C iz kojeg će biti jasno vidljivo da je RWE jedan od ponuditelja koji je zainteresiran, odnosno koji je poslao ponudu za gradnju novog bloka termoelektrane Plomin C – piše u priopćenju Čačićeva ministarstva.

Komentara 18

ZV
zvone
16:18 13.08.2012.

Bravo zeleni Ja vas podržavam i ujedno molim da pozatvarate sve termoelektrane u krugu Hrvatske .Napravite zid da nam ne dolazi pjesak iz Afrike. Cijenu struje podignite na 100.kuna po KW jer moramo je uvažati jel tako. Ma mi smoo pametni nema nas ravnih na zemaljskoj kugli.

CA
cassini
16:44 13.08.2012.

ne kuzim ovu vijest. hep je objavio koncem travnja poziv za ponude oko izgradnje plomina. kako je onda video sa skupstine dionicara sa pocetka travnja dokaz o nepostojanju necega sto se dogodilo gotovo mjesec dana kasnije?

BO
bomba
15:48 13.08.2012.

Tko laže taj i krade. Tko krade taj i ubija !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije