Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PRIKLJUČENJU EU
Povratak na članak

Vestionline: Izjave Šeksa i Karamarka uznemirile i Srbe u RH

Veljko Džakula smatra da je u pitanju "promidžba političara koji i dalje drže kako su jedino Srbi činili zločine u Hrvatskoj''.

Komentari 29

Avatar rokoprčina
rokoprčina
18:21 17.03.2014.

Srbi nisu jedini činili zločine,ali su ih ucčnili nesrazmjerno više u odnosu na bilo koju drugu naciju na području cile bivše Jugoslavije.Sad,može se to pripisati i daleko večoj vojnoj mašineriji koju su posjedovali u odnosu na druge.Ali i daleko većem broju urođenih zločinaca koje su imali.U to vrime,naravno.

VL
Avatar Jorge
Jorge
18:37 17.03.2014.

Ah,mali nesporazum. Broj branitelja srpske nacionalnosti u HV je bio, prema Šangutu, oko 10000. Dakle, broj nije zanemariv. Valjda oni znaju kakva je bila uloga Srbije u ratu u RH.

VL
MX
MXLCLGTG
18:26 17.03.2014.

Sta je Linta Crnogorac i Veljko zaboravili na balvan revoluciju kako kazu na svojoj zemlji i Niko ich nije protjero nego su pozvani od strane Milosevica da idu u srbiju odnosno plan koji mu nije uspio naseljavanje Kosova,a sto se tice podrske srbiji ova dvojica su u pravu kad vrate hrvatima u vojvodini prava koja su imali kad priznaju da su u Srbiji postojali logori kad se iskreno izvine i nadoknade stetu zbog agresije tek onda se moze razgovarati o podrsci sve ostalo je baj baj.

VL
SO
Somelier
09:17 18.03.2014.

Ovo izvrtanje činjenica od strane srba je da ti se zavrti u glavi. Nisu Hrvatski srbi izvršili agresiju na Hrvatsku ali je Srpska armija i četnici uz pomoć mnogih hrvatskih srba. Pošteni srbi domoljubi su se borili protiv te agresije.. Nadam se da će srpsku manjinu u Hrvatskoj uskoro predstavljati oni koji su se borili na strani hrvatske a ne protiv nje kao razni; Đakule, Stanimirovići, Pupovci ..........

VL
Avatar deziderij
deziderij
18:25 17.03.2014.

Ako netko od Hrvata samo takne Srbe ili Srbiju reakcija s njihove strane je kao kad takneš u mravinjak. A kad Srbi i Srbija "peru" Hrvatsku i Hrvate reakcija s naše strane je mlitava a najčešće nikakva. Tko je u našem tisku ili bilo kojem mediju spomenuo četnike koji su došli pomagati braću Ruse, javno i otvoreno ? Nitko i nigdje. Da se kojim slučajem pojavio neki ustaša kao pripomoć Ukrajincima o tome bi brujao "vasceli svet" Kakav smo to mi narod ?

VL
US
U sridu
09:14 18.03.2014.

Svemirci su cinili zlocine a ne srbi,gade mi se oni i njihove lazi.

VL
CA
Catalonia
18:04 17.03.2014.

Ako im ne pase neka slobodno idu u majcicu srbiju

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
18:35 17.03.2014.

Pet četnika u Ukrajini su dobili i te kako više medijskog prostora nego li zaslužuju. Ti članci su uglavnom imali nekako pozitivan melos.Kao da se pisac istih simpatizira sa njima.

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
21:05 17.03.2014.

A ko bi se naselija tamo.Ni tica se nečuje tamo.Znate li vi kako se čovik osića kad triba prolazit pokraj nečije porušene kuće,vinograda u koji ljudska noga nije stupila već petnaest,dvadeset godina,oranice obrasle u korov.Ja ponekad moran.Svaki put me stigne ništa oko srca.I uvik sebi kažen,Roko,Roko,puno piješ vino.A znam da nije od vina,jer nepijem puno.

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
18:56 17.03.2014.

Ja sumnjam u taj broj od 10000.Velik je to broj.Ne želim da negiram činjenice,ako su istinite,ali sićam se vrlo dobro rata i HV-a.U vojnim postrojbama u kojima sam ja učestvova broj Srba se moga nabrojiti na prste jedne ruke.U 4-5 godina siguran sam da nisam vidija više od 10 Srba u Hrvatskoj vojsci.Ne kažem da ih je i tribalo biti više. Jer ono malo što ih je bilo i nije dobijalo naročito povjerenje ostalih.Važnije je bilo da su se mnogi Srbi u nas distancirali od politike Velikosrba.A njihovo prisustvo u HV i nije bilo važno.

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
21:28 17.03.2014.

Isto tako ne mogu da razumin ljude koji su svoja ognjišta ostavili i ne žele da se više vrate.Mozda ih nisu ni zaslužili?Zar im je mržnja prema svemu Hrvatskome veća od ljubavi prema svojoj didovini.A ko bi ga zna.Čovik je čudnovata zvirka.

VL
Avatar Trpimir
Trpimir
21:30 17.03.2014.

A tesko njih "uznemiriti".. svaka istina njih izbaci iz takta, njima samo lazi i lazi i lazi mogu dati mir. Sto je nekako i shvatljivo kad bolje promislis.

VL
JA
jalnus
19:55 17.03.2014.

I buduci da nitko ne zeli uglavnom zivjeti u tim pasivnim krajevima u kojima su zivjeli srbi (natoc svim privilegijama, nekako su ti krajevi ostali nerazvijeni), sad se je nadati da ce se tu naselit vrijedni kinezi koji ce te krajeve razvit jer puno rade...

VL
JA
jalnus
19:22 17.03.2014.

rusi se vracaju, novi hladni rat se vraca, adio novi svjetski poredak do iduceg puta.. a srbi u hrvatskoj? statisticka pogreska koja zivi na vlastitu odgovornost okruzena atavistickom diluvijalnom mrznjom hrvatskog covjeka, domoljuba I dragovoljca...

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
10:37 18.03.2014.

Ova dva četnika su agenti srbije i nisu jedini . Brane Srbiju iz Hrvatskog sabora , a Hrvatskoj podnijeli zakletvu . Pametnome dosta

VL
Avatar rokoprčina
rokoprčina
19:34 17.03.2014.

Biti dragovoljac i Hrvatski domoljub ne znači istovrimeno biti i mrzitelj srpskog naroda.Mrziti velikosrpske ideje da,ali mrziti zbog toga cili narod ne.Nešto si pobrka HTZ. Hrvatski dragovoljac i Hrvatski branitelj nije jedna te ista stvar.Broj im je daleko različit.

VL
VN
vnov
19:55 18.03.2014.

što ste se raspričali o srbima u Ukrajini,ovo je prava istina: Došlo 5 srba u Ukrajinu na Krim i viču" Ovo je krajina"a domačini vele "ne ovo je Ukrajina",oni dalje"ovo je Knin",a domačini"ne ovo je Krim"

VL
JA
jalnus
19:49 17.03.2014.

pa otisli su srbi u majcicu srbiju, naravno dobrovoljno kao sto svi znamo, nesto starcadi je isvrsilo samoubojstvo jer se nisu mogli kretat I pritom malo kuca zapalilo da oni koji odlaze bolje vide kud idu. I naravno nesto malo ih je ostalo. Na vlastitu odgovornost. Ponavljam jos jednom: na vlastitu odgovornost.

VL
OB
Objektivno...
13:58 18.03.2014.

Veljo, možda je jedan od ove dvojice bio namazan kad je to izjavio

VL
IB
Ivan Basar
16:29 18.03.2014.

Da li je ovo djetinjasto, na žalost nije djetinjasto. Ja sada ćujem, čitam, da Srbija sa onim ubijanjima, sa rušenjem po Hrvatskoj, sa paljenjem, u Hrvatskoj, sa planskim tjeranjem Hrvata iz njihovih rodnih kuća, sa novom (??) srpskom granicom Karlobagm Karlobag Karlovac, Virovitica. Od nekolicine Srba sam ćuo, bez da sam ih pitao, žao nam je. Da li smo prijatelji ili dugogodišnje dobro poznanstvo, nevažno. Njihovo tiho: 'Žao nam je', za mene vrijedi puno. Ja Srbe ne odbacujem. Susjedi su nam, teritorijalno. Srbi će biti teritorijalni susjedi i naše djece. Srpski predsjednik, od Šešelja proglašen četničkim vojvodom, srpski Predsjednik vlade kovač novih velikosrpskih granica. Da li je ovime nešto strašno rečeno, nije, to je realitet, realnost. A budućnost je pred nama, pred našom djecom. Mi još nikada nismo ćuli OPROSTITE. Prošlost se ne može izbrisati, ne može, neće. Živjet će vječno. I mi sa njom. Ali, bilo bi veliko reči: 'OPROSTITE'.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.