Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna pusić:

'Četiri su Hrvatice na teritoriju ISIL-a. Pitanje je treba li ih spasiti ili sankcionirati'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2014.
u 14:28

– Zasad nemamo situaciju u kojoj bismo imali direktno borce. Pitanje je radi li se tu o ženama koje treba spasiti ili sankcionirati – zaključila je Pusić

– Ukupno su četiri žene na strani ISIL-a – potvrdila je danas ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić da se i Hrvatice nalaze u redovima terorističke organizacije.

– Nisu išle kao borci nego kao supruge, odnosno udale su se ili žive s borcima ISIL-a. One su na teritoriju ISIL-a – kazala je ministrica Pusić i dodala da preko naših službi i u suradnji sa stranim službama prate informacije o njima. – Pratimo i njihovu eventualnu komunikaciju s bilo kime u Hrvatskoj - kazala je Pusić i pozvala da se previše ne uznemiravaju njihovi roditelji jer već "imaju dovoljno muke i briga".

"Pitanje je treba li ih spasiti ili sankcionirati"

– Možete misliti kako je njihovim roditeljima. Sva četiri slučaja pratimo – rekla je ministrica.

Objasnila je da ovo nije situacija u kojoj je riječ o ljudima "koji su se išli boriti na strani ISIL-a, već su otišli iz obiteljskih razloga". Što se tiče mogućeg oduzimanja putovnica hrvatskim državljankama, kazala je da je to malo kompliciranije pitanje jer "jedino Velika Britanija ima jasan plan o oduzimanju putovnica, a druge zemlje EU još se konzultiraju" oko toga kako reagirati.

– Zasad nemamo situaciju u kojoj bismo imali direktno borce. Pitanje je radi li se tu o ženama koje treba spasiti ili sankcionirati – zaključila je Pusić.

>>'Islamisti ne žele da se moja kći ikad vrati iz Sirije'

>>Večernjem listu službeno potvrđeno: U Siriji ranjena Zagrepčanka Dora Bilić (27)

>>Dorin tata: Dvije godine ne znam ništa o njoj... I onda čujem da je ranjena

Komentara 43

SA
santos008
14:35 03.10.2014.

Hrvatskoj je vise stete nanijela jedna gospodja ,nego ove sve cetiri.

GE
Georgina56
15:10 03.10.2014.

sve 4 priznaju ISIL i udale su se za borce ISIla .njihovi su muzevi koljaci i one su pripadnice tog pokreta-to je cijela crna i gruba istina.sa svojom Domovinom one Visa nemaju nista.sutra bi podavile i svoje roditelje kada bi to ISIL od njih trazio.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:44 03.10.2014.

Vesnice, pa ti si priznala borce u Siriji, čemu sad nervoza? Udale su se za tvoje (ne i naše) saveznike >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije