Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žrtve napada

Vesela Saffie imala je samo osam godina! Ubili su je!

Manchester
Foto: Privatni album
1/8
23.05.2017.
u 23:30

Obitelji tragaju za svojom djecom koja se ne javljaju na mobitele. Nema ih u bolnicama pa je nade sve manje

Najmlađe nestalo dijete imalo je samo osam godina. To je djevojčica Saffie Roussos koja je na koncertu bila sa sestrom Ashlee i majkom Lisom, koje su ranjene šrapnelima iz bombe. One su prevezene u različite bolnice, no Saffie je nestala i nitko nije znao gdje je. Jedan je očevidac kazao kako je odmah nakon eksplozije vidio ranjenu djevojku kako viče da ne zna gdje je njena mala sestra. Nažalost, tijekom dana malena je Saffie identificirana. Poginula je na licu mjesta. Njena učiteljica iz sela Tarletona kazala je da Saffie bila prekrasna i vrlo mila djevojčica koju su svi voljeli zbog njene osobite topline i dobrote. Kako je riječ o maloj seoskoj školi u kojoj su sva djeca međusobno izuzetno povezana, u nju se jučer zaputio psiholog kako bi djeci pomogao da shvate što se dogodilo.

Mrtvi mobiteli

Deborah Hutchinson, majka tinejdžerke Courtney, nakon što joj se ni kći ni njen očuh Phillip Tron nisu cijelu noć javili na mobitel, krenula je u Manchester u potragu za njima. Objavila je njihove fotografije na Facebooku uputivši apel svima koji su ih vidjeli ili znaju što im se dogodilo da joj odmah jave.

– Moja kći Courtney i Phillip nestali su nakon napada u Manchesteru. Pomozite mi da ih nađem. Oni se moraju sretno vratiti kući – napisala je očajna majka.

Brojne obitelji čija su djeca bila na koncertu noć s ponedjeljka na utorak provele su u potpunoj panici jer nisu uspjeli stupiti u kontakt sa svojom djecom. Dodatnu neizvjesnost i bol nanijele su im i brojne lažne vijesti koje su se širile putem medija i društvenih mreža. Žalosno je to što je većina tih lažnih vijesti bila zlonamjerna, a širili su ih neki koji su se nadali da bi takvim objavama mogli dobiti gomilu klikova i veću čitanost. No vrlo brzo takve su vijesti demantirane i skinute s portala i društvenih mreža.

Foto: VLm

Za svojom 15-godišnjom kćeri Olivijom traga njena majka Charlotte Campbell.

– Još je ne mogu naći. Razgovarale smo za vrijeme koncerta, nakon što je odsvirala predgrupa i ona mi je rekla kako se jako dobro zabavlja i zahvalila mi je što samo joj dopustila da ode na koncert na kojemu je bila sa svojim prijateljem Adamom. Njega su roditelj pronašli ozlijeđenog u bolnici, no Olivije nema – kazala je Olivijina majka i dodala kako ona sjedi kod kuće i neprekidno naziva poznanike i prijatelje, policiju, bolnice i mjesta na koja su smjestili djecu. Njen je suprug u Manchesteru, obilazi sve redom, a pomažu mu prijatelji i članovi obitelji, ali i sasvim nepoznati ljudi.

– Tisuće ljudi tragaju za Olivijom, no kao da je u zemlju propala, njen telefon je mrtav. Ne usudim se izaći iz kuće jer mislim da ću propustiti neki poziv, a istodobno sve je veći strah da će netko pozvoniti i kazati mi da je mrtva – govorila je Charlotte.

Među nestalima su i Chloe Rutherford (17) i njen dečko Liam Curry (19). Ni oni se ne javljaju od napada u ponedjeljak navečer. Njih su dvoje Liamovoj majci poslali jedan selfie s koncerta, Nakon toga roditelji više nisu mogli stupiti u kontakt s njima.

– Supruga mi je javila da se nešto loše dogodilo u Manchesteru na koncertu, a ja sam odmah sjeo u automobili i krenuo u noć kako bih što prije došao do Manchestera – kazao je Chloein otac Mark.

Jedna 17-godišnja Filipinka, koja je na koncertu bila sa svojom majkom i njenim partnerom, traga za majkom koju je izgubila u panici i stampedu koji je nastao nakon eksplozije. Majčin partner pronađen je u bolnici kamo su ga prevezli zbog ozljeda. Ima dosta onih koji tragaju za svojim prijateljima s kojima su bili na koncertu, a koji se od eksplozije ne javljaju.

Jordan Howe traga po bolnicama za svojom pomajkom Alison i njenom prijateljicom Lisom Lees. Njih dvije otišle su dočekati svoje kćeri koje su bila na koncertu. Djevojke su pronađene neozlijeđene, no njihovih majki nigdje nema.

Evakuirani na stadion

Policija i gradske vlasti mnogu su djecu evakuirale i smjestile na stadion Manchester Cityja, a brojni stanovnici Manchestera došli su na stadion kako bi uzeli djecu i sklonili ih u svoje domove dok po njih ne dođu roditelji.

Studentica Alex Klis bez uspjeha traga za svojim roditeljima Angelikom i Marcinom Klisom. Nije ih čula od eksplozije, ne javljaju se na telefone. Na Facebook je stavila njihovu sliku snimljenu toga dana, neposredno prije koncerta kako bi svi mogli vidjeti kako su bili odjeveni. No, za sada je sve nažalost uzalud.     

Komentara 11

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:01 24.05.2017.

napisite izricito: ubili su je muslimani. Isti oni koje je nasa Hrvatska 600 godina svojom krvlju udaljavala iz Europe, u koju su kroz svoje drzave srbije i bosne pokusavali prodrijeti.

VI
Vito
07:14 24.05.2017.

Ubili su je! :::::::::::::::::::::::::::::::::::. Vi ubijate tisućljetni hrvatski jezik pa nikom ništa _______ Kad to napišem zabranite mi pisanje dva dana. ______________ Objasnite mi što znači skup slova -je- u naslovu???? ________ Ako mislite da je to zamjenica, onda varate Hrvate i Hrvatice ili ste nepismeni, a očito ste neobrazovani. __________ Zamjenica za osobu nije -je- nego -ju- _______ Pismeni novinar bi znao napisati hrvatskim pismom i gramatikom - Ubili su ju! --- Ubili su nju, osobu ________ Jer da je napisano - ubili su osobe - bilo bi ubili su njih --- ubili su ih --- _________ Što bi moglo značiti - ubili su "nje"??? _______- Samo namjerno ubijanje službenog hrvatskog jezika, govora i pisma.

VI
Vito
07:22 24.05.2017.

Nema tu nikakvog potencijalnog terorizma od muslimana _______ To je izravni i svakodnevni terorizma muslimana vidljiv na svakom mjetu gdje se pojave zamotane osobe koje koračaju iza nezamotanih muških osoba što jasno i javno prikazuje nepoštovanje žene kao božjeg ili alahovog bića ______ Svaki musliman može laprdati kako poštuje ženu, ali u "praksi" je jasno i javno vidljivo kako ne poštuje ženu niti milisekunde, jer joj ne dopušta hodanje uz sebe bez da je dobro zamotana u ljetnim mjesecima na prostorima gdje je ugodno hodati bez dodatne odjeće ______ Čak se vidljivo razlikuje od "modnih dodataka" i narodne nošnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije