Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ideesovac u vladi

Veljko Ostojić: Kajinove optužbe obične su budalaštine

veljko ostojić (1)
Petar Glebov/Pixsell
11.01.2013.
u 20:33

O Milanoviću: 
Surađujemo, rekao bih, odlično, a uskoro će otopliti i odnosi SDP – IDS

Unatoč nikad jačim trvenjima između SDP-a i IDS-a, ministar turizma, ideesovac Veljko Ostojić s premijerom Milanovićem, prema vlastitim riječima, surađuje izuzetno dobro.

– Mogao bih reći odlično. A uvjeren sam i da će se odnosi SDP-a i IDS-a vrlo brzo vratiti na zavidnu, prijašnju razinu – kaže Ostojić.

Zašto Brijuni stoje

Za izjavu bivšeg stranačkog kolege Damira Kajina, koji ga je javno prozvao da se kao direktor naputovao na trošak tvrtke Brijuni Rivijera, Ostojić nema tako lijepih riječi.

– Ma to su obične budalaštine. Neka se Kajin malo potrudi i pogleda moje putne naloge u Brijuni Rivijeri, pa neka se onda javi. Naći će možda jedan ili dva – kaže Ostojić, koji je nekoliko godina bio na čelu te tvrtke. Dojučerašnji ideesovac Kajin aktualnog ministra turizma javno je s malih ekrana “očešao” rekavši i da je projekt Brijuni Rivijera, najavljivan kao jedan od najvećih svih vremena u hrvatskom turizmu, zapravo neostvariv i promašen.

Ideja je, inače, starija od desetljeća. Iznjedrio ju je upravo vrh IDS-a, predviđa gradnju luksuznih turističkih objekata i posao za 2000 ljudi, ali, uistinu, godinama stoji praktički na mrtvoj točki. Ministar Ostojić nema dvojbi da je takvo što potrebno istarskom i hrvatskom turizmu. No, veli, mora se biti svjestan činjenice da su se okolnosti na globalnom financijskom tržištu promijenile u odnosu na vrijeme otprije četiri, pet godina. Toj činjenici bi, stoga, trebalo prilagoditi i natječajne uvjete.

Kupari uskoro na natječaj

Prema Brijuni Rivijeri nema, veli, posebnih sentimenata. To je, kaže, projekt kao Kupari ili neki drugi vojni kompleksi koje se želi staviti u turističku funkciju. O političkim interesima, koji se od začetka prelamaju oko Brijuni Rivijere, pak, ne želi nagađati. No, posve je jasno da zahlađenje na relaciji SDP – IDS može samo dodatno zakomplicirati i otegnuti realizaciju.

Inače, otkrio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj se pohvalio odličnim rezultatima 2012., dugoočekivani natječaj za Kupare trebao bi biti raspisan do sredine veljače. Posebno je istaknuo da je lani, prvi put u povijesti samostalne Hrvatske, ostvareno više od 70 milijuna turističkih noćenja. Za turizam Kvarnera, gdje je zabilježen ponajmanji plus (samo tri posto), rekao je da treba osvježenje i investicije. Ugostitelje, pak, poziva da razmisle o korekcijama cijena zbog sniženog PDV-a.

– Time bi pokazali da cijene i razumiju tu mjeru – kaže.

>> Jakovčić: Kajin i SDP donijet će Istri samo kaos

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Toni50
20:51 11.01.2013.

Veljko Ostojić: Kajinove optužbe obične su budalaštine Ja bih rekao stvarno karaktera malo i ništa spustio se nisko daleko je pao sa moralom da nije za vjerovati ... zato bih rekao ispravnije je; Kajinove optužbe su obične teške budalaštine, ostajeaje samo za pitati se jesu ga ucijenili, natijerali ili samo podgovorili kao običnog naivčinu ? Dobro je da je prijavio mirovinu i neka samo ide ako ima pravo .... Pre strašno !

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:57 11.01.2013.

Ostojic,ostojic,ostojic,ostojic,ostojic,ostojic-----Rodjaci.Uhljebljavanje,propast.

PO
Pomeja
21:59 11.01.2013.

Kajin nema šanse. Već je izgubio izbore. Isto kao i Ranko Ostojić u Zagrebu. To je plan Milanovićevih kukurikovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije