Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Veljko Bulajić: Vrdoljak je "čistio" ljude s HRT-a

bulajic
Boris Ščitar/Pixsell
10.05.2010.
u 18:09

- Bio sam ranjen kod Pleternice i od 18. travnja 1945. liječen u bolnici 12. slavonske brigade, pa u Bjelovaru, zatim u bolnici u Zagrebu u Vinogradskoj, potom u Petrinji, gdje sam se 22. svibnja priključio brigadi.

Moja prošla javna polemika s Vrdoljakom sudski je završila još 1991. kada se Vrdoljak, zaštićen saborskim imunitetom, tri puta nije odazvao sudskom pozivu. Tada je trebao odgovarati za svoje neistinite tvrdnje da sam bio na Bleiburgu (sada tvrdi u Celju), da sam bio komesar voda (i to sa 17 godina).

>>Vrdoljak: Tito je bio šarmer i manipulator, a Tuđman krut

Istina je sasvim drugačija: bio sam ranjen kod Pleternice i od 18. travnja 1945. liječen u bolnici 12. slavonske brigade, pa u Bjelovaru, zatim u bolnici u Zagrebu u Vinogradskoj, potom u Petrinji, gdje sam se 22. svibnja priključio brigadi koja je tada bila poslana na bugarsku granicu. Osim već uložene moje sudske tužbe zbog bespravnog korištenja dijelova serije “Titovi memoari”, a koje Vrdoljak koristi u realizaciji čak triju epizoda “Tito”, moj odvjetnik uložit će novu tužbu o lažnim optužbama i klevetama.

Cilj je tužbe da se Vrdoljak spriječi u pokušaju da manipulacijama odvrati pozornost javnosti s problematičnog financijskog poslovanja produkcije serije “Tito”, s uzurpacije autorskih prava, s povijesnih proizvoljnosti u seriji... Nije na meni da govorim o čistkama na televiziji koje je Vrdoljak provodio, ali je on, u vrijeme kada je bio povjerenik za film Ministarstva kulture RH, protjerao s filma niz hrvatskih autora, s tragičnim posljedicama za te osobe. Među njima Dušana Vukotića i Branka Bauera. I da skratim, Vrdoljakovu “vjerodostojnost” najbolje potvrđuju njegove vlastite riječi: “Ja nikad nisam radio partizanske filmove” (Večernji list, 9. svibnja 2010.).

Komentara 64

OB
-obrisani-
18:31 10.05.2010.

HEHEHEHEHEHE!Kako me nasmija ovaj ispod Wicmahermacca01! MA da- glavni sport kod komunista je bio ko ima krvavije ruke! zapravo toliko su klali i ubijali da su i ustaše postale ljubormorne pa i dan danas traže kako da ih nadigraju! Sva sreća pa su masijanci sletjeli u hrvatsku i spasili je! Hehehe!

OB
-obrisani-
18:32 10.05.2010.

Bulajić je režiser koji je Vrdoljak uvijek htio biti!

PG
praseca gripa
00:31 11.05.2010.

Ma nemoj! Tko ste Vi gospodine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije