Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
messenger otkrio led

Veliko otkriće: Na Merkuru pronađena voda!

Merkur
NASA
29.11.2012.
u 21:02

Ovo otkriće je toliko veliko da će Messenger orbiter promatrati to područje u idućih nekoliko mjeseci kada to položaj Sunca bude dopuštao, kaže NASA-in znanstvenik

Pronađena je voda na Merkuru! NASA-in Messenger orbiter pronašao je vodu na tom planetu, a prema prvim informacijama količina vode na Merkuru je iznimno velika.

– Ovo otkriće je toliko veliko da će Messenger orbiter promatrati to područje u idućih nekoliko mjeseci kada to položaj Sunca bude dopuštao – rekao je znantsvenik Gregory Neuman.

Znanstvenici kažu kako se led na Merkuru nalazi na svim mjestima gdje se led može nalaziti.

Inače, temperatura na Merkuru doseže i do 427 stupnjeva Celzijevih, no na sjevernoj strani planete na područjima koja su trajno zaštićena od Sunca, NASA-in Messenger pronašao je led i moguće organske materijale, piše space.com.

>> VIDEO Je li NASA snimila anđela koji kruži oko Sunca?

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:43 29.11.2012.

Brzo, pošaljite space shuttle prije nego što ispari!

WT
wtf
21:28 29.11.2012.

Ma gluposti , probao sam tu vodu . Bljutava brate . Jana je jana !

DU
Deleted user
21:35 29.11.2012.

Bandić bi odmah nasvirao cijenu te vode na najmanje 2-3 eura po m3 jer zašto bi bila jeftina, kad je već toliko puno ima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije