Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLAPS U PROMETU

VIDEO Snijeg blokirao Hrvatsku: Potpuni kaos na A1, HAK izdao upozorenje

Foto: Tomislav Krasnec/Večernji list/Nel Pavletic/PIXSELL
1/11
02.12.2020.
u 11:58

Trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno, javlja HAK

Veliki zastoj na A1 kod Svetog Roka u smjeru Zagreba. Do zastoja je došlo jer je izvanredni prijevoz zapeo u snijegu. Kolona automobila i kamiona stoji već sat vremena, javlja naš novinar Tomislav Krasnec. HAK je pak izvijestio kako je kolona duga tri kilometra te da je riječ o kvaru vozila. 

VIDEO: Zastoj na A1, snimio: Tomislav Krasnec

 

– Nevjerojatno, ali istinito. Unatoč svim upozorenjima da se ne kreće na put osim u slučaju stvarne nužde, izvanredni prijevoz pušten je iz smjera Zadra kroz tunel sveti Rok. Riječ je o kamionima koji su nakrcani robom i široki su više od jednog traka. Riječ je o kamionima izvanrednog prijevoza koji blokiraju promet i inače, a sad su zapeli u snijegu – kazao je naš novinar te se zapitao tko je to dopustio. 

O problemima u prometu oglasio se i HAK. 

"Zbog snijega i teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, u koloni dugoj oko tri kilometara te uz zastoje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme", navodi Hrvatski autoklub (HAK)

Naš novinar javlja kako je autocesta prohodna iz drugog smjera te da ima automobila. 

VIDEO Zastoj kod A1, snimio Tomislav Krasnec

Probleme nisu imali svi oni koji su se našli na A1, već i nesretnik kojem je automobil ''zaštekao''. On je ulovljen kako gura auto na autocesti A6 Rijeka – Delnice.  S obzirom na jak snijeg i ne pretjerano toplu odjeću, nadamo se da je nesretni vozač sad na toplome. 

02.12.2020., Rijeka - Zimske radosti na autocesti A6 Rijeka - Delnice. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Stanje u prometu

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni, javlja HAK. 

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Čeglje – Korenica – Gračac – Knin, DC3 Zdihovo – Delnice – Kikovica i DC8 Senj – Karlobag – Sveta Marija Magdalena. Trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

VIDEO: Snijeg blokirao Hrvatsku: Potpuni kaos na A1, HAK izdao upozorenje.

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:25 02.12.2020.

Danima se zna za pogoršanje vremena u srijedu, što da kažem pametnima koji su planirali izvanredan prijevoz.

JO
jorgen
13:02 02.12.2020.

"Snijeg blokirao Hrvatsku: Potpuni kaos na A1" - u stvarnosti: ne, snijeg NIJE BLOKIRAO HRVATSKU. Većinom se i ne hvata na ceste. Potpuni kaos na A1 - a vozi se u koloni? Kakav je to kaos? Treba vas početi kažnjavati za ovakvo dezinformiranje pa ćete malo i uključiti mozak prije objave ovakvog smeća dostojnog žutih biltena.

DU
Deleted user
13:25 02.12.2020.

Prdnem u ovaj novinarski clanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije