Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadivljujuće otkriće
Povratak na članak

Otkrili tajanstvenu rupu u Velikom koraljnom grebenu i iznenadili se onime što su u njoj pronašli

Biolozi su zaronili u 'plavu rupu' na dubinu od 20 metara i pronašli koralj kakav nisu ondje očekivali

Komentari 16

DU
Deleted user
10:38 01.11.2017.

Da je ovo pravi članak i ozbiljan portal objasnio bi i da je ova kolonija koralja očuvana zato što se nalazi na dubljoj razini oceana gdje je temperatura vode niža pa koralji mogu preživjeti, a da Veliki koraljni greben umire zbog ljudske djelatnosti na planeti koja zagrijava sve, pa i oceane.

VL
PA
paosmarsa
10:32 01.11.2017.

Recite sto jos ima da je lopovi mogu pocistit sto prije...

VL
DU
Deleted user
10:49 01.11.2017.

Neš' ti znanstvenika: putovali cijelih 10 sati i zaronili na zastrašujućih 20 metara. Zapanjujuće!

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
11:10 01.11.2017.

tu je udario Meteorit i sigurno ima dijamanata ..

VL
VJ
Vl jedi govna
13:12 01.11.2017.

Neće dugo, ne brinite se

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:50 02.11.2017.

mogao je novinar biti pošten, ili barem pokušati, pa napisati da je ogroman većina velikog koraljnog grebena sasvim u redu, a da novinari i neki političari, koji misle 'zeleno', svu medijsku pažnju usmjeravaju na jedan dio grebena, gdje je prisutno propadanje. ali kad se na tom istom području vidi oporavak, to se prešućuje. sve je ovo jedna velika laž. naravno da se svi zabrinemo kad vidimo slike podmorja, svog sivog, bijelog, sa pojašnjenjem da su tu 'umrli' koralji. al mi nemamo sliku istog područje prije i poslije. oni nam govore da je to to, ali nije. ali je fora članak, imamo podmorsku spilju, pa morsku spilju, pa otok, rupu, svašta. jeste znali da su otoci vulkanskog podrijetla, ili su pak nastali od kotalja? a sve to s vremenom propada i urušava se, pa umjesto da govorimo o urušavanju otoka, mi govorimo o podizanju razine mora zbog 'zagrijavanja'. i to globalnog. jeste znali da je većina pacifičkih otoka relativno nedavno nastanjena, i da su to uglavnom niski otoci, pješćani? a kako su tamo oluje česte i obilne kišama, dolazi do strahovitog ispiranja terena, pa se otok 'smanjuje' i snižava. i tako krzo par stotina godina nestane i 15-ak metara terena. vi ćete reći, da se razina mora digla. čudo jedno kako nitko ne vidi drugu stranu priče. otkad mjerimo visine i teren? kako dugo mjerimo temperaturu? i sad najednom umišljamo da smo za sve to mi zaslužni, i da ako prestanemo voziti 5,7 hemi monstrume, da ćemo 'spasiti' svijet?! haha, živi bili pa.. ne, nećemo vidjeti.

VL
SA
samograd
11:03 01.11.2017.

Ma, recite vi meni zašto nema jeftinih cipela?

VL
Avatar indigo25
indigo25
10:19 01.11.2017.

tu će todorić napraviti svoju bazu.

VL
DH
dalibor.hren
15:07 01.11.2017.

Rupa u morskom dno je postala "Tajanstvena"! Neće valjda izroniti tajanstveno nedostupni Todorić!?

VL
NO
nogogaz
11:02 01.11.2017.

Hmmmm ni u toj rupi nema hdzovog iveka od agrokora....možda nađu koji njegov milijun?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.