Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadivljujuće otkriće

Otkrili tajanstvenu rupu u Velikom koraljnom grebenu i iznenadili se onime što su u njoj pronašli

Veliki koraljni greben
Foto: Instagram
01.11.2017.
u 08:13

Biolozi su zaronili u 'plavu rupu' na dubinu od 20 metara i pronašli koralj kakav nisu ondje očekivali

Znanstvenici su otkrili tajanstvenu rupu u Velikom koraljnom grebenu, a zbog onoga što su u njoj pronašli i sami su vrlo uzbuđeni.

Stručnjaci su, naime, zaronili su 20 metara duboko u rupu koja je pronađena na jednom od najmanje istraženih australskih prirodnih čuda.

U rupi su pronašli zadivljujuće zdravi koralj što je rijetko otkriće s obzirom na to da greben trpi snažno izbjeljivanje koralja zbog kojega su skloniji propadanju i ugibanju.

Prije godinu i pol dana pregled više od 500 koraljnih grebena od Cairnsa u Australiji do Papue Nove Gvineje otkrio je kako je "skoro bez iznimke svaki greben pokazao dosljedno visoke razine izbjeljivanja od obronka grebena do njegova vrha".

No, sada je biolog Johnny Gaskell otkrio kako je on s cijelim timom zaronio u plavu rupu koja se nalazi u Velikom Koraljnom Grebenu 200 kilometara od otoka Daydream, a ta lokacija je najmanje istražena.

– Putovali smo 10 sati do plave rupe, no vrijedilo je. Zaronili smo na dubinu od 20 metara i pronašli zdrave kolonije koralja – objavio je Gaskell na Instagramu gdje je objavio i video onoga što su pronašli.

Komentara 16

DU
Deleted user
10:38 01.11.2017.

Da je ovo pravi članak i ozbiljan portal objasnio bi i da je ova kolonija koralja očuvana zato što se nalazi na dubljoj razini oceana gdje je temperatura vode niža pa koralji mogu preživjeti, a da Veliki koraljni greben umire zbog ljudske djelatnosti na planeti koja zagrijava sve, pa i oceane.

PA
paosmarsa
10:32 01.11.2017.

Recite sto jos ima da je lopovi mogu pocistit sto prije...

DU
Deleted user
10:49 01.11.2017.

Neš' ti znanstvenika: putovali cijelih 10 sati i zaronili na zastrašujućih 20 metara. Zapanjujuće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije