Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CALL LINK

Veliki iskorak: Infobipova tehnologija videopoziva štedi vrijeme i troškove

Infobip Barcelona
Foto: Danijel Lijović
1/6
28.02.2023.
u 08:25

Call Link koji je Infobip predstavio na sajmu mobilne tehnologije MWC u Barceloni osmišljen je za tvrtke s mnogo korisničkih upita, a slična chat rješenja koriste velike bolnice u Indiji

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, lansirao je novu i inovativnu tehnologiju korisničke podrške putem videopoziva kako bi tvrtkama omogućio brže rješavanje upita i skratio vrijeme čekanja. Novo rješenje, pod nazivom Call Link, hrvatski div IT industrije i komunikacijskih tehnologija predstavio je na najvećem sajmu mobilne tehnologije MWC u Barceloni.

Na bilo kojoj platformi

– Od 2007. dolazim u Barcelonu na MWC, a od 2008. ovdje smo s Infobipom. Jako nam je bitno doći jer su ovdje svi, naši partneri i potencijalni novi klijenti. Važno nam je čuti feedback i najaviti nove stvari. Tijekom cijelog sajma okupirani smo sastancima s klijentima – izjavio je u Barceloni na štandu Infobipa CEO kompanije Silvio Kutić.

VIDEO Ivan Ostojić iz Infobipa demonstrirao chat rješenja za bolju komunikaciju tvrtki s korisnicima

Novi Infobipov proizvod Call Link osmišljen je za potrebe tvrtki s velikim brojem korisničkih upita, poput telekomunikacijskih i komunalnih tvrtki, kao i proizvođača elektroničke opreme te predstavlja najjednostavniji način na koji agenti mogu uspostaviti govorne ili videopozive uživo s korisnicima. A najbolja je stvar da se to može odvijati unutar bilo koje platforme koju neka tvrtka već koristi za komunikaciju s korisnicima, bilo da je to neki web-chat, e-mail, SMS, pa čak i WhatsApp chat.

Koristeći jednostavan web-link, agenti korisničke ili tehničke službe mogu automatski prebaciti pisane chat upite u govorne pozive ili videopozive. Rješenje Call Link generira jedinstvenu poveznicu, zahvaljujući kojoj korisnik ne mora instalirati dodatne aplikacije.

– Call Link omogućuje agentima call centra da lansiraju videopoziv s korisnikom kroz jedan link u bilo kojem kanalu. Recimo da trebate komunicirati s bankom, agent ne mora mijenjati kanal, nego samo u istom sustavu generira link za videopoziv – pojasnio nam je Ivan Ostojić, član uprave za razvoj i poslovanje u Infobipu.

Ostojić nam kaže da Infobipovo rješenje može praktički "sve napraviti", može se i podijeliti ekran, a Infobipova platforma bilježi sve interakcije i naknadno, recimo, umjetna inteligencija može sumirati bitne informacije i u slučaju potrebe pripremiti ih za sljedećeg agenta.

Infobip Barcelona
1/6

Call Link omogućuje i utvrđivanje postojećeg stanja u stvarnom vremenu, pri čemu korisnici mogu objasniti svoje upite putem videopoziva, a agenti korisničke podrške isti tren otkloniti te iste poteškoće. Primjerice, ako korisnik ima problema s dostavljanjem stanja brojila, agent može prebaciti upit na videopoziv i provesti korisnika kroz postupak.

Ostojić je istaknuo i da Infobipova slična chat rješenja u tekstualnom obliku koriste velike bolnice u Indiji upravo kroz popularnu aplikaciju WhatsApp.

– Radimo s dva najveća bolnička lanca u Indiji. Tamo su bolnice privatne i između njih je velika konkurencija, one se natječu u ponudi usluga korisnicima. Povezuju se s korisnicima preko WhatsAppa pa se kroz tu aplikaciju može rezervirati termin i dogovoriti cijeli niz usluga – otkrio je Ostojić i novinarima demonstrirao kako izgleda takvo navigiranje i naručivanje termina kroz WhatsApp.

Još kad bismo takva rješenja mogli dobiti i u hrvatskim bolnicama... Uglavnom, tvrtke ovakvim rješenjima imaju istovremeno priliku poboljšati komunikaciju s korisnicima i smanjiti troškove poslovanja.

Prihvatljiva cijena

– Zahvaljujući rješenju Call Link agenti tvrtki koje žele unaprijediti iskustvo svojih korisnika mogu vrlo brzo i učinkovito otkloniti poteškoće i riješiti probleme te istovremeno skratiti vrijeme čekanja, smanjiti troškove i povećati korisničko zadovoljstvo. Budući da uz spomenuto rješenje mogu generirati koliko god videolinkova je potrebno, tvrtke mogu neometano povećati svoje kapacitete i zadovoljiti potražnju tijekom 'najprometnijih' sati bez poteškoća. Na temelju informacija klijenata koji već koriste naš proizvod, znamo da im takva sinkronizirana komunikacija pomaže da u kraćem vremenu obrade više korisničkih upita i tako ne samo povećaju produktivnost već i s krajnjim korisnicima ostvare blisku komunikaciju, tijekom koje će na praktičan i nenametljiv način zadovoljiti njihove potrebe – izjavio je Adrian Beni, Infobipov glavni direktor za proizvode.

– Call Link tvrtkama iz različitih industrija i različitih veličina omogućuje cjenovno prihvatljivu govornu i videopodršku koju inače ne bi mogli koristiti s obzirom na infrastrukturne zahtjeve. Ovaj je proizvod dokaz Infobipove predanosti da budemo cjelovita višekanalna komunikacijska platforma za svakoga – ističe Adrian Beni. Call Link samostalan je proizvod dostupan korisnički orijentiranim tvrtkama. Može se koristiti na svim uređajima, uključujući stolna i prijenosna računala, tablet-računala i pametne telefone, a kompatibilan je s najpopularnijim internetskim preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Safari.

>> VIDEO: Fanovi ipak ne vole Let 3? Na službenoj aplikaciji su među tri najgore pjesme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije