Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV MAFIJE

Velika policijska akcija u Sloveniji: Uhićeno više desetaka članova zloglasnog kavačkog klana

Slovenska policija/Ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL
25.05.2021.
u 11:46

Slovenski ministar unutarnjih poslova  Aleš Hojs prošlog je tjedna boravio u radnom posjetu Srbiji. U posjetu Ljubljani srbijanski je ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

Slovenska je policija nedavno uhitila više desetaka članova "slovenske podružnice" kriminalne organizacije Kavački klan, koja ima izvorište u Crnoj Gori, a djeluje u Srbiji i više drugih država, objavio je u utorak mariborski list "Večer" koji se poziva na izvore u policiji.

Dobro organizirana kriminalna organizacija u Sloveniji je djelovala od 2018. godine i imala 60-ak članova, a veći dio uhićen je u akciji koju je, u suradnji sa stranim sigurnosnim službama, slovenska policija izvela prije desetak dana na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra, provevši 23 kućne pretrage.

Operacija je izvedena nakon što je nedavno u Srbiji uhićen navodni šef spomenute kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem narkotika i oružja, piše mariborski  list.

Navodno je uhićeno više desetaka članova slovenskog dijela mreže Kavačkog klana, a neki će se od optužbi braniti sa slobode, piše "Večer".

U posjetu Ljubljani srbijanski je ministar vanjskih poslova Nikola Selaković, a slovenski ministar unutarnjih poslova  Aleš Hojs prošlog je tjedna boravio u radnom posjetu Srbiji.

VIDEO: "Prošetao" ljubimca soma po poplavljenim ulicama svog grada

Ključne riječi

Komentara 6

SI
sisavac
12:59 25.05.2021.

kavački klan je crnogorski, i tako ga treba tretirati. da se radi o nekom srpskom klanu, u naslovu bi jasno pisalo da je srpski, al ove tetošite. kavački klan djeluje u hrvatskoj, isto kao i u srbiji, nema tu razlike. više je bilo oružanih napada tih klanova u hrvatskoj nego u srbiji, da se razumijemo. al nisu naši mediji to dizali na visine koje organizirani kriminal zaslužuje. pukanić je dotaknuo problem ovakvih kriminalnih skupina, pa je odlepršao. naši se čuvaju te sudbine na način da ne objavljuju ništa. kad ćemo doživjeti da kod nas naša policija pohvata naše kriminalce, ne trebaju tuđe, nek prvo naše srede..

DU
Deleted user
12:05 25.05.2021.

Hapse po Crnoj gori, Srbiji, BiH, Sloveniji , a budu i pri nami, sam se nezna kobu ko je jaći za sada, ali negdo nekoga bu sigurno.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:59 25.05.2021.

Da li, kojim slučajem, slovenski članovi navodne kriminalne skupine imaju hrvatske putovnice? Ako imaju, zna li se kako su do njih došli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije