Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deseci uhićenih

Velika policijska akcija: Iz Irana prevozili drogu u Hrvatsku

PNUSKOK
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
28.01.2020.
u 23:56

Riječ je o koordiniranoj akciji koju su vodili hrvatski PNUSKOK, te slovenska policija, a uz pomoć austrijskih kolega, skoro dvije godine policija je uz sudske naloge tajno snimala telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno pratila

Oko 40 osoba, najviše državljana Hrvatske i Slovenije, uhićeno je tijekom utorka u nekoliko zemalja u finalizaciji velike akcije policija nekoliko država, zbog sumnji da su bavili organiziranim krijumčarenjem i prodajom velikih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane, doznaje Jutarnji list.

Riječ je o koordiniranoj akciji koju su vodili hrvatski PNUSKOK, te slovenska policija, a uz pomoć austrijskih kolega, skoro dvije godine policija je uz sudske naloge tajno snimala telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno pratila. Tijekom te dvije godine zabilježeni su i odlasci vođa skupine u zemlje Južne Amerike te u Iran od kuda su navodno dogovarali kupnju droge. Droga bi zatim dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili, i prodavali.

Mreža organizacije prostirala se na području Hrvatske, Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije, Njemačke, Italije, BiH, Španjolske, ali i zemalja Južne Amerike od kuda su nabavljali kokain, te neuobičajeno, i Irana, od kuda su nabavljali heroin.

Sumnja se da je skupina nabavila, prokrijumčarila i preprodala više desetaka kilograma kokaina, desetak kilograma heroina, više desetaka kilograma amfetamina i metamfetamina, te iste tolike količine marihuane, kao i nekoliko kilograma hašiša.

Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane. Droga je zatim slana u druge države poput Hrvatske i BiH te u druge zemlje Europske unije.

Komentara 11

ZO
Zooltan
06:17 29.01.2020.

Sad neće biti u Hrvatskoj više niti manje droge.

AL
alfich
07:46 29.01.2020.

Sve će to završiti u spalionici "Našicecementa" !

DR
Drmiha
06:57 29.01.2020.

Nije mi baš logično da policija iz 3 zemlje dvije godine se bavi krijumčarima koji su ( tako bar piše) krijumčarili samo 10-ke kilograma različitih droga, jer iskren da budem nakon tolikog truda za očekivati je da se pohapse onii što trguju tonama, ali sve u svemu ipak čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije