Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije Iranu
Povratak na članak

Velika Britanija zabrinuta zbog iranskog plana za nuklearni razvoj

Iran je u posljednje vrijeme ponovno testirao raketne sustave i odobrio izgradnju novog postrojenja za obogaćivanje urana. U svijetu je taj potez protumačen kao moguća najava izrade atomske bombe. 


Komentari 97

OB
-obrisani-
15:46 13.10.2009.

Budu li i dalje tvrdoglavi i zlocinacki serijatski totalitarci, sponzori i generator medjunarodnog terorizma (poglavito u Iraqu i Libanonu), Iran moze dobiti nuklearnu bombu ali tek onu sa visine od part tisuca metara!

VL
OB
-obrisani-
16:42 13.10.2009.

Na novo otkrito do sada tajno mjesto za obogacivanje urana u gori u blizini svetog grada Qoma, je dokaz, da Iran laze i da definitivno ima nuklerane ambicije - Iran zeli Bombu. Koje nece imati ... uz svu potporu nekih Hrvata i naci-djihadlija iz bosanske djamahirije ...

VL
OB
-obrisani-
20:17 13.10.2009.

Znači, čovjek na slici, reklo bi se po izgledu je Ilir ko i mi Hrvati i Šiftari?

VL
OB
-obrisani-
02:48 14.10.2009.

Vidite vi kakvo su ovi Izraelci poput sretnog sizifa SMEĆE? Naime, taj uporno prokušava prodati priču o tobožnjem \"iranskom džihadu\" unatoč tome što je džihad sam po sebi ideologija sunitskih fanatika, dok su Iranci preko 90% šijiti, u čijoj vjeri ni ne postoji taj pojam! Ono što taj izraelski fašist radi jest apsolutno kršenje hrvatskih zakona rasne i druge diskriminacije, jer taj pokušava sve muslimane izjednačiti sa fanaticima koji su \"prijetnja kršćanstvu\", i to samo jer se u svojim mokrim snovima nada kako će kršćanski svijet pomagati njegovom genocidnom Izraelu. E pa neće proći!

VL
OB
-obrisani-
02:56 14.10.2009.

Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Bosanski muslimani (suniti) nisu uopće vezani uz Iran (šijitski muslimani), već uz sunitske zemlje kao što je Saudijska Arabija koja ih financira. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

VL
OB
-obrisani-
09:49 14.10.2009.

(1) canajisr@M - Also Sparach Zaratustra ... Jedno je jasno, ako bude zapad kleknuo i dozvolijo Iranu A-bombu - Izrael nece! Jer si ne moze dozvoliti, da prijetnje zatucanih mula i ajatola budu realnost! Jer neracionalni vjerski fanatici u Iranu mogu doci na ideju, da je potpuno unistenje Irana dobra cijena za unistenje maloga Izraela! Inace, dragi moj @, princ xy iz Saudijske Arabije je na sastanku Arapske Lige izjavio, da Saudijska Arabija smatra iransku A-bombu najvecom opsanoscu za svoju sigurnost, i da nece mirno gledati kako Iran razvija to oruzje. Saudijska Arabija je u poslednjih 5 godina uvezla za 20 miljardi dollara americkog oruzja ... Egipt, najveca moralna i vojna sila arapskoga svijeta isto tako tvrdi, da je Iran s A-bombom velika potencijalna opasnost ... Izrael ce imati (tihih) \"prijatelja\" koji ce pomoci ako zatreba. Najvjerniji \"prijatelj\" Izraela je Turska, koja ce najvjerovatnije otsupiti neku od svojih zracnih luka za udar na Iran ...

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
10:23 14.10.2009.

Iran je jako dobar model za ostatak svijeta .Nek se svijet malo u Iran ugleda pa ce biti moralniji.Izrael je \"parazit\" drzava puna komunista.

VL
PO
pocrn
14:26 14.10.2009.

..he..he..kakva je to bolest...!!?.. ..koja \"tjera\" nekoga da stanca ocjene na osobne napise....he..he..!!mozda velikiritis..!!?za krepati..he..he..Bok!

VL
OB
-obrisani-
14:41 14.10.2009.

Mozete biti mirni. Iran nece imati A-bombe! Amen, i dovidjenja!

VL
OB
-obrisani-
12:48 14.10.2009.

Koji k...???

VL
OB
-obrisani-
13:32 14.10.2009.

Aha, uklonjeni su linkovi. Razumjem.

VL
PO
pocrn
14:00 14.10.2009.

..he..he..he..he..sto je sigurno.,sigurno...he..he.. ..glede \"ocjena\" napisa komntar, i vise je nego ocigledno da si je si Veliki Krelac cijelu noc štancao iste,..he..he..he..he..bolesno nema što.!Bok!

VL
OP
opančar
14:01 14.10.2009.

više se bojim engleske nuklearne bombe, nego iranske.

VL
OB
-obrisani-
13:46 14.10.2009.

Rebecca, budući kako si se deklarirala na komentarima kao židovka, na tvoj rasizam prema Irancima mogu samo odgovoriti kako neka ti ono bude na \"čast\" tebi kao židovki, tvojoj židovskoj \"kulturi\" i roditeljima koji su te takvoj odgojili. Da se netko na isti način izrazio o židovima, onda bi urlala o \"antisemitizmu\". Licemjerko...! Iranci nemaju nikakve veze sa Albancima, osim što su i jedni i drugi skupa sa nama Hrvatima - indoeuropski narodi. Pogledom na iranskom predsjednika može se jasno utvrditi kako ima i turkijske korjene (česte za sjeverni Iran), odnosno kako i nije baš \"karakterističan\" za iranske narode. P.S. Zašto je izbrisana povijesna činjenica kako su 540. pr. Kr. Hrvati (u Arahoziji) bili dijelom slavnog Kirovog Perzijskog Carstva, dok su rebeccini preci služili kao roblje u Babilonu?

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:20 14.10.2009.

Kir_Veliki Nebrini zato uvjek mozes da se zaposlis u nekim novinama,u filmskoj industriji ili na tv..Valjda mozes da koristis afirmativnu akciju Ha ha

VL
OB
-obrisani-
14:58 14.10.2009.

A reporter last month asked Lt. Gen. Dan Halutz, the Israel Defense Force\'s chief of staff, how far Israel is willing to go to stop Iran\'s nuclear (weapons) program; the general answered: \"2,000 kilometers\" — the flying distance from Israel to Iran\'s key nuclear sites.

VL
OB
-obrisani-
15:03 14.10.2009.

porcn aka sretni sizif Ako je itko bagra u ovoj priči, onda ste to vi Izraelci koji u ovih 3000 godina niste znali ništa napraviti od kulture i povijesti čime bi se čovjek mogao podičiti, već samo napadate one kojii za razliku od vas imaju kulturu i povijest, prvenstveno Iran. Toliko vas žalim, kada vas vidim na ulici, dati ću vam 10 kuna.

VL
OR
orisis
21:58 14.10.2009.

i na kraju Ahmedinedjadu bumo obrijali bradu...

VL
OB
-obrisani-
15:12 15.10.2009.

Sankcije Iranu? Hahaha... Sankcije nemaju ni 1% učinka jer Iran sve proizvodi sam; od hrane i lijekova, preko automobila i zrakoplova, do nuklearnih reaktora i svemirskih raketa.

VL
OB
-obrisani-
14:58 13.10.2009.

Svedska je zavrnula nekolicinu studenata iz Irana, koji su htjeli ovdje studirati nuklearnu fiziku ...

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.