Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA POLICIJE

Razbijena zločinačka organizacija kod Splita: Uhićeno 19 osoba zbog dilanja tona droge

Split: U pucnjavi na Skalicama ranjena jedna osoba
Miroslav Lelas/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.10.2023.
u 11:20

Kako se doznaje, droga poput marihuane i kokaina koja se krijumčarila mjerila se u tonama

Uskok i policija u srijedu su potvrdili da na području splitsko-dalmatinske županije provode uhićenja i tzv. hitne dokazne radnje protiv 19-ero člane skupine osumnjičenih krijumčara droge. Uz hrvatske istražitelje u akciji sudjeluje i državno odvjetništvo iz njemačkog Frankfurta na Majni.

Kako se doznaje, droga poput marihuane i kokaina koja se krijumčarila mjerila se u tonama. Neslužbeno se doznaje kako je policija provodila višemjesečnu akciju praćenja članova organizacije.

Naknadno su se oglasili i iz policije i USKOK-a,  navodeći kako je istragom obuhvaćeno više osoba od kojih se dio uhićuje danas, a dio već je u zatvoru, te da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji. 

POVEZANI ČLANCI:

 

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Generalnim državnim odvjetništvom Frankfurt am Main iz Savezne Republike Njemačke, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja - objavljeno je. 

>> VIDEO Stigli forenzičari iz Zagreba: Počeo očevid u Drava Internationalu nakon požara

 

Ključne riječi

Komentara 8

MA
majeltomoguce
10:19 11.10.2023.

S obzirom da je kriminal povezan sa drogom preko 50% svijetskog kriminala jednostavno bi trebalo uvesti smrtnu kaznu, pa dilajte i reskirajte život za par tisuća eura! Nema ovako ništa liberalno gdje se ljude zatvara na godinu, dvije u lijepo uređenim zatvorima - da li je to dovelo do smanjenja kriminala??? Nije, dakle smrtna kazna i eventualno zatvori od preko 10 godina za male dilere. Uvedite to na probni rok od 10 godina pa ćemo tada analizirati statistiku i vidjeti da li je društvo postalo sigurnije ili ne! Ponavljam ovaj sustav blagih kazni nije uspio suzbiti kriminal drogom i mora se pokušati nešto drugu!

DR
Draconic5
17:00 11.10.2023.

Ima li tu koje ime od onih koje vam je sugerirao jedan dečko, trenutno u zatvoru zbog toga?

Avatar barba_arba
barba_arba
10:47 11.10.2023.

malog Fiću za gradonačelnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije