Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Veleposlanik Terral: Proglašenje nezavisnosti Kosova nije nelegalno

skupština srbije
Reuters
09.01.2010.
u 15:01

Priznavanje neke države tiče se suvereniteta te države. Francuska je priznala nezavisnost Kosova i ne mogu zamisiti korak unazad, rekao je francuski veleposlanik u Beogradu

Sumnjam da će Međunarodni sud pravde u Haagu donijeti odluku da je proglašenje nezavisnosti Kosova nelegalno. Pravo nije apstraktno. Priznavanje neke države tiče se suvereniteta te države. Francuska je priznala nezavisnost Kosova i ne mogu zamisiti korak unazad. I svi će vam reći isto - izjavio je danas za beogradski B92 francuski veleposlanik u Beogradu Jean Francois Terral odgovarajući na pitanje o budućnosti Kosova čiju je
nezavisnost priznala većina zemalja EU.

Dodao je da Francuska zauzima stav da Srbija i Kosovo moraju postići dogovor "kako bi se njihovi odnosi regulirali na takav način da to ne predstavlja problem za cijelu regiju, a
posebice ne u europskoj perspektivi svih zemalja u regiji, počevši od Srbije”, kaže Terral. Veleposlanik je podsjetio na stav francuskog predsjednika Sarkozya kako Srbij neće biti postavljen uvjet za ulazak u EU priznanje nezavisnosti Kosova.

- Ali ponavljam, do dogovora Kosova i Srbije morat će doći - zaključio je francuski veleposlanik.

Komentara 41

OB
-obrisani-
15:13 09.01.2010.

Srbi su izgubili pravo na Kosovo zbog velikog nasilja nad Albancima! Aku su na kraju Srbiju napustili i njezini tradicionalni saveznici, Englezi i Francuzi, onda bi se morali Srbi pitati: zasto?

SC
shq_controI
15:47 09.01.2010.

Muslim@nac... zanimljivo je to... a imaju li Turci Osmanlije pravo na Bosansku zemlju koja je još pod njihovom okupacijom? Ili ona pripada Hrvatima ? Osmanlije su okupirali hrvatsku Bosnu u 15. stoljeću... i još se nisu svi povukli... Imaš li li ti, Marsijanac kakvu ideju kako bismo što lakše i humanije Osmanlije ispratili u njihove domovine Osmaniye, Aksaray, Sakarya, Antalya itd... ... te vratili tu zemlju Hrvatima, kojima pripada?

TC
tigar-cro
16:54 09.01.2010.

Kao sto rekoh......ZIVJELA REPUBLIKA KOSOVA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije