Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VEKIĆ

Vekić: Po logici po kojoj su priveli Merčepa, i ja bih mogao u zatvor

Ivan Vekić
Goran Ferbežar/Pixsell
14.12.2010.
u 14:01

- Tko je bio V. Šeks do 1990. dobro znamo mi Osječani. Ja sam natjerao Vinkovčane da ga kandidiraju za Sabor - kaže Vekić.

Osim što je stao u Merčepovu obranu, Ivan Vekić javnosti se ispričao zbog Šeksova tjeranja Burića s govornice u Saboru.

- Merčep i ja nismo prijatelji, posljednji smo se put čuli prije 10 godina, no nisam mogao gledati kako ga policija privodi u rano jutro kao najgorega kriminalca. Znam da bi došao da su ga pozvali ili bismo ga mi nosili. Ne bi bilo prvi put da nosimo suborce na rukama - rekao je u Osijeku predsjednik Hrvatske straže - nacionalne stranke i ratni ministar MUP-a Ivan Vekić.

Po logici po kojoj je priveden njegov savjetnik Tomislav Merčep, zaključio je, u zatvoru bi mogao završiti i on.

- No ja znam kakve su snage bile i što nas je spasilo. Da nije bilo Merčepa, pala bi Novska i uz opkoljenu Kutinu četnicima bi bio otvoren put do Zagreba. Od naplatnih kućica u Ivanjoj Reci dijelio bi ih tek Ivanić Grad - ponovio je Vekić naglasivši da, ako su počinjeni zločini nad civilima, on ima pravo pitati tko su civili u ratu.

- Oni koji nose civilnu odjeću i strojnice u ruci? - pitao je.

Čelni čovjek Hrvatske straže, inače diplomirani pravnik, zatražio je i od DORH-a odbacivanje njegove kaznene prijave protiv generala JNA Veljka Kadijevića za agresivni rat i genocid kako bi ga mogao sam kazneno goniti.

Presuda Veselinu Šljivančaninu, dodao je, posljedica je hrvatske diplomatske nemoći te činjenice da se predsjednik države i Vlada natječu tko će više ugoditi drugima, pa i dojučerašnjim neprijateljima. Osudio je i ponašanje potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa odnosno njegovo "faraonsko" oduzimanje riječi zastupniku HDSSB-a Dinku Buriću popraćeno riječima: "Šetaj, majmune".

- Tko je bio V. Šeks do 1990., dobro znamo mi Osječani. Ja sam natjerao Vinkovčane da ga kandidiraju za Sabor. Morao sam jer mi je tako predsjednik (Franjo Tuđman, op. a.) naredio. Nisu ga htjeli Osijek, Valpovo, Našice... Ispričavam se zbog toga. Govor smo dopuštali u Saboru i onima koji su spremali oružani napad na Hrvatsku pa možemo onda i onima koji ne misli isto kao politički nobelovac V. Šeks - zaključio je Vekić.

Komentara 32

JA
jalnus
17:21 14.12.2010.

Ne da bi mogao,nego hoces. Uskoro.

JA
jalnus
18:23 14.12.2010.

Nece se suditi Stipeticu ni ostalim profesionalnim vojnicima. Naime obadva Jastreba su naprimjer bivsi oficiri JNA a ne ustase iz Kanade ili razbojnici pusteni iz zatvora u ZNG.

AN
Andreeejjj
15:34 15.12.2010.

VEKIĆU, pa ti i moraš u zatvor i to na dugoooo godišnju robiju. Samo se bojim, da nečeš dočekati, već izgledaš kao mrtvak od 100 godina starosti. Bljakkkk, fuuuuuuuujjjj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije