Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLORIDA

Veganski par izgladnio svoju bebu do smrti, troje preživjele djece također teško pothranjeno

Foto: https://www.sheriffleefl.org/
1/3
20.12.2019.
u 09:20

- Ja kao i majka i državna odvjetnica te slike nikada neću moći zaboraviti - kazala je državna odsvjetnica Amira Fox

Svega sedam kilograma i 700 grama težila je 18-mjesečna beba kada je umrla od gladi u domu bračnog para s Floride, a sve zbog stroge veganske dijete kojoj su podvrgavali svu svoju djecu. Sada im zbog toga prijeti zatvor jer je policija protiv njih podignula optužnicu za ubojstvo.

Veganski par svojoj je djeci u dobi od 18. mjeseci do 11. godina dozvoljavao jesti samo sirovo voće i povrće. U trenutku smrti, preminuli dječačić imao je kilažu koja je normalna za sedmomjesečne bebe, izvijestila je tamošnja policija. Službenici koji su svjedočili toj sceni iznimno su potreseni svime što su zatekli. 

- Ja kao i majka i državna odvjetnica te slike nikada neću moći zaboraviti - kazala je državna odsvjetnica Amira Fox.

Osim preminulog dječaka, u kući su zatekli još troje djece u dobi od tri, pet i jedanaest godina. Dvoje od troje djece preživjele djece bili su su također ekstremno izgladnjeli, dok je najstarija kćer bila u malo boljem stanju jer je pola godine živjela sa svojim ocem, s kojim je njezina majka bila rastavljena. Zbog pothranjenosti i ostale djece, protiv roditelja osim optužnice za ubojstvo podignuta i optužnica za zlostavljanje djece i njihovo izgladnjivanje. Dvoje zajedničke djece para smješteno je u nadležne službe, a najstarija kćer poslana je da živi s ocem. 

Kako piše Daily Mail, dječak je rođen kući, a za života roditelji ga niti jednom nisu odveli kod doktora iako je dječak bio bolestan posljednjih šest mjeseci svoga života. Obdukcijom je utvrđeno da je dehidrirao te da je obolio od plućnog poremećaja.

Majka je policiji na ispitivanju kazala kako je dječaka dojila, te da u tjednu kada je dječak umro nije jeo ništa drugo osim toga. Toga jutra kada je umro imao je problema s disanjem, kazala je te dodala da su vjerojatno trebali potražiti pomoć liječnika, ali su zaspali.

VIDEO Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

1/29

Komentara 11

IK
Ispravak_krivog_navoda
10:02 20.12.2019.

Veganstvo je sekta, poremecaj, isprani mozgovi kao i mnoge druge sekte u povijesti. Ova je jos i gora jer nema jednog "gurua" koji ljudima ispire mozak, nego to slaboumni rade sami. I jos se time ponose, a izgledaju bolesno i izgladnjelo, sama kost i koza i to svi do jednoga.

ID
ivo.dzinic
09:52 20.12.2019.

Veganstvo je bolest kao i homoseksualnost i treba ju lijeciti na vrijeme a ne jos ga popularizirati kod mladih ljudi.

OB
objektivno
11:57 20.12.2019.

Ne znam koliko ćete još puta reciklirati ovaj prastari članak, valjda dok na komentarima svi ne budu protiv vegana. Ovo se nije dogodilo zato jer su roditelji vegani, nego zato jer su idioti isto kao i roditelji koji nisu vegani a djeca im svakako završe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije