Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 37% za ostanak
Povratak na članak

Većina Britanaca danas bi izglasovala napuštanje EU

Institut Populus, koji je za Times proveo anketu, zaključuje da je 53 posto Britanaca sklono izlasku iz EU, prema 47 posto koji žele ostati.

Komentari 7

TU
turko
09:54 25.01.2013.

Samo idite,ionako ste samo kamen spoticanja daljnjoj integraciji EU

VL
DE
dejure
09:59 25.01.2013.

.....a s njom se i podjarmljena rvacka gubernija vraća pod režim YU-regiona

VL
DJ
Djedmedjed
10:14 25.01.2013.

pa dajte ih pustite vec jednom van, ionak su paraziti u tom EU-sistemu vec desetljecima. Na osnovu cega oni unutar EU uzivaju posebne povlastice ? Margareth Thatcher se tada "izborila" za manje uplate u zajednicku kasu od ostalih clanica, jer je V.Britanija nakon onih rudarskih strajkova kao bila na koljenima. Oni su segospodarski digli, ali beneficije i dalje ljubomorno cuvaju. Ako Englezi izadju van, mozda Hrvatska jos i ima nekakve perspektive u EU...

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:26 25.01.2013.

Hrvatska ulazi u EU i spašava ju od gladi

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:27 25.01.2013.

Europa će živnuti čim HR postane punopravna članica. Hrvatska će izvući EU iz Krize !

VL
AA
aabbcc
11:05 25.01.2013.

prema 47 posto koji žele ostati. ________________________ Ko se boji referenduma i istine u svim clanicama ? Treba uvesti preksu da se referendum potvrdjuje svakih 10 god., jer ko ima pravo i unucima, novim generacijama nametati volju djedova ......Zar dada svaki puta mladi moraju nasilno ostvarivati svoja demokratska prava a policija da ih bije !

VL
CR
crocro
12:02 25.01.2013.

Oni idu na blef kao i slovenci, ali po različitim pitanjima. Svojim prijetnjom izlaska iz EU, žele alarmirati glavne igrače da Velika Britanija igra puno važniju ulogu nego sada, odnosno željeli bi preuzeti ulogu Njemačke ili se barem izjednačiti. U svakom slučaju njihov izlazak, značio bi veliku pogrešku. Oni moraju računati na skori referendum Škotske koja će donijeti odluku o izlasku iz zajednice sa Engleskom, a kao takva imati će namjeru pripojiti se EU. A kakvu će ulogu imati onda takva samostalna i mala Engleska. Zato sada dok je u zajednici sa Škotskom treba se izboriti za veća prava i veću ulogu, koja se izlaskom Škotske iz saveza ne bi mogla naknadno umanjivati, jer bi takva prava zadržali i kao umanjena država. Zato oni dobro znaju što rade, a sada ovisi o EU kolika će joj prava dati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.