Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 37% za ostanak

Većina Britanaca danas bi izglasovala napuštanje EU

David Cameron (1)
Reuters/Pixsell
25.01.2013.
u 09:25

Institut Populus, koji je za Times proveo anketu, zaključuje da je 53 posto Britanaca sklono izlasku iz EU, prema 47 posto koji žele ostati.

Britanski dnevni list The Times objavio je rezultate ankete po kojoj bi se većina Britanaca izjasnila za izlazak iz Europske unije na referendumu. Institut Populus, koji je za Times proveo anketu, zaključuje da je 53 posto Britanaca sklono izlasku iz EU, prema 47 posto koji žele ostati. 

U anketi, koju su jučer proveli nad dvije tisuće Britanaca, 40 posto ispitanih izjasnilo bi se za izlazak, a 37 posto pristalo bi ostati u EU-u.

Podsjetimo,  britanski premijer Cameron jučer je u švicarskom Davosu, na gospodarskom forumu, rekao da ne okreću leđa Europi, nego sasvim suprotno.

– Europska unija kakvom smo je poznavali u proteklih 20 godina umrla je jučer u Londonu. Bila je to Europska unija u koju su gotovo svi željeli ući, a baš nitko od onih koji su ušli nije tražio mogućnost da izađe, izjavio je prije par dana britanski premijer i pritom najavio da će pokušati pregovarati o radikalno novom statusu u EU i da će do 2017. održati referendum s jednostavnim pitanjem: želite li ostati u Europskoj uniji ili izaći iz nje.

>>Cameron najavio referendum: Želite li ostati u EU ili izići van?

>>Cameron: Ne okrećemo leđa Europi, već sasvim suprotno

Komentara 7

DE
dejure
09:59 25.01.2013.

.....a s njom se i podjarmljena rvacka gubernija vraća pod režim YU-regiona

DJ
Djedmedjed
10:14 25.01.2013.

pa dajte ih pustite vec jednom van, ionak su paraziti u tom EU-sistemu vec desetljecima. Na osnovu cega oni unutar EU uzivaju posebne povlastice ? Margareth Thatcher se tada "izborila" za manje uplate u zajednicku kasu od ostalih clanica, jer je V.Britanija nakon onih rudarskih strajkova kao bila na koljenima. Oni su segospodarski digli, ali beneficije i dalje ljubomorno cuvaju. Ako Englezi izadju van, mozda Hrvatska jos i ima nekakve perspektive u EU...

TU
turko
09:54 25.01.2013.

Samo idite,ionako ste samo kamen spoticanja daljnjoj integraciji EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije