Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKTOR GOSPODARSTVA

Večernjakovki Ljubici Gatarić nagrada Lidera

storyeditor/2023-12-12/o_434264_1024.jpg
12.12.2023.
u 21:26

Nagrađeni su i Marko Biočina (Nova TV) i Karla Zupičić (Jutarnji list) kao najbolja mlada novinarka

Nagrada nazvana po prerano preminulom novinaru Hrvoju Mateljiću koju četrnaestu godinu zaredom dodjeljuje Lider, pripala je Ljubici Gatarić (Večernji list), Marku Biočini (Nova TV) i Karli Zupičić (Jutarnji list) za najbolje novinarske radove o gospodarstvu. Dobitnici nagrade za najbolje radove objavljene u tiskanom i digitalnom mediju u 2023. godini Večernjakovoj novinarki Ljubici Gatarić priznanje je uručio Iso Masato, veleposlanik Japana u Hrvatskoj. Ljubica Gatarić je u Večernjem listu od 1986. godine, specijalnost su joj javne financije, tržište rada, mirovinski sustav i brojne druge gospodarske teme u kojima se vrhunski snalazi. Zahvalila je kolegama i članovima žirija i ujedno Lideru čestitala 18. rođendan. Marko Biočina nagrađen je za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane na televiziji ili radiju. Biočina je u listopadu prošle godine prešao na Novu TV. Karla Zupičić izabrana je za najboljeg mladog novinara do 29 godina. Sektor gospodarstva prati od ožujka ove godine. Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović ocijenio je na svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu da kvaliteta poslovnog novinarstva u Hrvatskoj raste.

– Iako se čini da se sve manje ljudi bavi ekonomskim novinarstvom, čini mi se da poslovno novinarstvo u Hrvatskoj postaje sve bolje i bolje. Želimo vjerovati da i ova naša nagrada koju dodjeljujemo, a koju je do sada dobilo otprilike 40 kolegica i kolega, pridonosi tome da novinari svoje tekstove nastoje napisati što kvalitetnije – rekao je Šajatović. Zamjenik glavnog urednika Lidera Vanja Figenwald predočio je rezultate istraživanja provedenog među poslovnim novinarima o tome kakva je bila poslovna 2023. Nagrada Hrvoje Mateljić dodjeljuje se u sjećanje na kolegu novinara preminulog 2008. godine, u dobi od 34 godine. Osim što se ovom nagradom želi sačuvati uspomena na njega, želi se odati i priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu, navode u Lideru.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije