Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMA SE NEVRIJEME

Oluja i željeno osvježenje zasad većinom zaobišli Hrvatsku

Nevrijeme u Zagrebu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.06.2019.
u 23:55

Preko Slovenije i Mađarske dolazi promjena vremena koja će zapadnom dijelu zemlje donijeti nešto niže temperature

U sjeverozapadnim dijelovima zemlje iz Slovenije očekivala se promjena vremena u vidu olujnog nevremena s pljuskovima i mjestimice moguće i tučom. No, za sada je situacija ipak puno mirnija, a i još bez toliko željenog osvježenja. Do Hrvatske ipak nije stiglo nevrijeme s tučom, kao što je to bilo u Sloveniji. 

Kako prenosi Neverin.hr na društvenim mrežama večer protječe relativno mirno te je i dalje vrlo toplo ponegdje i vruće. Tuče nije bilo zasad.

Građani javljaju da je u Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci, Požegi i Kutini došlo do grmljavinskog nevremena s kišom.

Naoblaka jača i očekuju se grmljavine i pljuskovi u središnjoj Hrvatskoj i u Slavoniji.

- Atmosfera je sve nestabilnija, i idućih sati, i kod nas treba računati na vremenske neprilike, izraženije pljuskove praćene grmljavinom, pojačan vjetar, tuču - komentira meteorologinja Tea Blažević za N1.

Vrhunac vala je prošao, a lokalno su oboreni i lipanjski rekordi. Tijekom večeri se očekuju pljuskovi i nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom.

Petak će biti topao, no ugodniji od proteklih dana. Na Jadranu se očekuje jaka bura, prenosi HRT.

U istočnoj Hrvatskoj temperature će ići do 30 stupnjeva, a u gorju do 27 stupnjeva.

U 18 sati u nekim dijelovima Hrvatske izmjereno je 40 stupnjeva. Zbog vlage te brzine vjetra temperatura se negdje mogla osjetiti jačom nego što termometri pokazuju, prenosi HR vrijeme na društvenim mrežama.

U Križevcima je tako u 18 h bilo oko 29 stupnjeva, no zbog vlažnosti od čak 80 posto i brzine vjetra od 1,7 metra po satu osjet topline bio je čak 41 stupanj.

Na stranici rainalarm možete pratiti kretanje nevremena.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar kvasac60
kvasac60
00:14 28.06.2019.

Nevrijeme dolazi s istoka i ide prema Zagrebu kojega će zahvatiti iza 1 sat ,noćas.Sada je kod Gradiške.Ono nevrijeme iz Slovenije se "istrošilo".

Avatar Untouchable
Untouchable
05:10 28.06.2019.

a jucer ste najavili apokalipsu. Jos jedna laž VL.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
00:14 28.06.2019.

Zaobišlo je meteorologe znanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije