Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krijumčario heroin

Već osuđivanom dileru još dvije i pol godine

zlatar
Marko Mrkonjic/PIXSELL
14.09.2013.
u 22:00

Kada presuda Domgjoniju postane pravomoćna, kazne će mu vjerojatno biti objedinjene

Arjanit Domgjoni (38), zagrebački zlatar, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog šverca oko pola kilograma heroina iz BiH u Hrvatsku krajem 2008. U istom postupku na dvije godine zatvora osuđen je i Gjevat Bitiqi kojeg se tereti da je tijekom 2009. organizirao krijumčarenje sedam kilograma heroina iz Prizrena prema Hrvatskoj, i to tako što je našao vozača koji je heroin potom prevezao kamionom u Hrvatsku.

– Porekli ste krivnju, no vijeće nije povjerovalo vašoj obrani – kazala je sutkinja u obrazloženju. Pojasnila je da se iz tajno snimljenih razgovora koje je Domgjoni vodio s drugim osobama jasno može zaključiti o čemu razgovaraju i što se dogovaraju, bez obzira na to što su ti razgovori šifrirani. Inače, Domgjoni je na Županijskom sudu u Osijeku prije par godina osuđen na 10 godina zatvora jer je 2005. iz Turske u Hrvatsku prokrijumčario devet kilograma heroina. U tom postupku, također na 10 godina zatvora, osuđen je i njegov rođak Prek Domgjoni.

Njih dvojicu teretilo se da su heroin kupili u Istanbulu, nakon čega su ga predali jednom Grku, koji ga je za naknadu od 1000 eura prenio u Hrvatsku. Kada presuda Domgjoniju postane pravomoćna, kazne će mu vjerojatno biti objedinjene.

>> Razbijen dilerski lanac: Uhićena makarska petorka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije