Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZIMO DANIJELI Slamka spasa u Izraelu

Već 12 godina borim se protiv zloćudnog raka

Danijela s kćerkicom Noom
Foto: Damir Špehar
12.10.2007.
u 18:07

Život Danijele Krznarić, 32-godišnje Zagrepčanke rođene u Bjelovaru, već je dugo u opasnosti, po čemu je smatraju svojevrsnim medicinskim fenomenom. Danijeli je rak kože, melanom, dijagnosticiran još davne 1995., otkad je započela, sada već 12-godišnju bitku za život.

Podrvgnuta je četirima operacijama i dvjema šestomjesečnim kemoterapijama. Sve se pokazalo uzaludnim jer bolest je i dalje napredovala. Posljednji pokusni pokušaj tretmana lijekovima, u zadnja je dva mjeseca pokazao da glivec djeluje na melanom, no loša je vijest za Danijelu da za njene tegobe nije na listi lijekova HZZO-a, zbog čega svaki mjesec unaprijed za terapiju mora osigurati 35.000 kuna.

Koliko još vremena
U bezizlaznoj situaciji, Danijela, majka četverogodišnje kćerkice Noe uz svoju invalidsku mirovinu od 1300 kuna i suprugovu plaću od 2700 kuna, obratila se za pomoć Večernjem listu.
- Nakon neuspjelih operacija i kemoterapija na Institutu za tumore su mi priopćili da više ne mogu ništa učiniti izuzev preporuke lijekova. Međutim, rak se i dalje širi, a nakupina u trbušnoj šupljini tolika je da izgledam poput petomjesečne trudnice - u strahu za život govori Danijela.

Prepuštena sama sebi bez procjene koliko joj vremena još preostaje, odlučila se sama pobrinuti za sudbinu. Od slovenskog liječnika Zvonka Hočevara doznala je za spas u Izraelu.

Sretni trenuci
- Preporučio mi je liječnika specijalista iz Izraela, koji je u ovoj domeni jedan od najcjenjenijih u svijetu. Trenutno čekam na kontakt dok se vrati s godišnjeg odmora. Nadam se da će to biti vrlo brzo jer teško se krećem, sjediti ne mogu, te sam uprikovana za krevet - ispričala nam je Danijela tražeći slamku spasa i pomoć dobrih ljudi.

Uvjerena je da će provesti još mnogo sretnih trenutaka sa svojom obitelji, posebice kćerkicom Noom.


Novac za operaciju

Dr. Zvonko Hočevar, koji je Danijeli pružio nadu savjetovaši joj operaciju u Izraelu, kirurg je specijalist u Kliničkom centru Ljubljana. On joj je preporučio i lijek glivec, a obećao joj je i pomoć pri što hitrijem kontaktiranju s izraelskim liječnikom. Danijela prikuplja novac za skupu operaciju i moli ljude dobra srca da joj pomognu prilogom na njezin tekući račun u Zagrebačkoj banci, broj 3220333637.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije