Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 13. STUDENOGA

Važna obavijest HAC-a: Uvodi se nova regulacija na ulazu u Zagreb. Obavezno provjerite što se mijenja

Zbog radova na Jankomirskom mostu stvaraju se gužve
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
10.11.2023.
u 11:17

Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenoga, u sklopu postojeće infrastrukture

Iz HAC-a stiže važna obavijest. Kako kažu zbog svakodnevne velike migracije korisnika u zoni čvora Zagreb zapad, Hrvatske autoceste uspostavit će privremeno prometno rješenje koje se već pokazalo kao protočnije.

"Ponovna uspostava ove regulacije rezultat je svakodnevnog praćenja prometa i migracija korisnika, ali i komunikacije s korisnicima. Ovakvim rješenjem na čvoru Zagreb zapad rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb – zapad te dalje prema Gradu Zagrebu", kažu u HAC-u. 

Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenoga, u okviru postojeće infrastrukture. Promet iz smjera GP Bregane i iz smjera GP Macelj u smjeru Grada Zagreba vodit će se jednim prometnim trakom prema Jankomirskom mostu, a za promet iz smjera čvora Lučko također u smjeru Grada Zagreba osigurat će se vozni prometni trak kao spoj na Jankomirski most.

VEZANI ČLANCI: 

"Ovakvom regulacijom postići će se bolja harmonizacija prometa, smanjit će se zastoji i kolone vozila u ovom dijelu čvora, a u konačnici postiže se očuvanje sigurnosti prometa", napominju u HAC-u. 

Međutim, zbog velikog priljeva vozila na čvoru Zagreb – zapad, posebice u vrijeme vršnih sati i nadalje mogući su kraći zastoji i kolona vozila, stoga molimo korisnike da prate prometne prognoze te planiraju svoje putovanje unaprijed, uz obvezno poštovanje prometne signalizacije. 

Video: Od 15. studenog nova pravila za vozače, kazne do gotovo 2000 eura

Komentara 3

NB
Nboy
12:02 10.11.2023.

zbog čega se ne ide u što hitniju izgradnju mosta u Jankomiru sa barem 6 ulaznih traka u grad kao i drugi Europski gradovi imaju proširenja i odvajanje na obilaznice da se ne zagušuje promet,zašto nema mogućnost uključenja i isključenjaa na autoput u Rakitju itd

AV
avangero
11:26 10.11.2023.

Takva regulacija je bila godinu dana i onda se netko ljetos sjetio to maknuti, jer kao nije bilo gužvi, sve silne pametne glave HAC-a su trebale promišljati tri mjeseca da se vrati regulacija na bolje riješenje koje se dokazalo , a kad je trebalo uzeti na farbanju tunela brže se odradilo, u dva dana sve je bilo gotovo.

TO
TomislavSolc
15:14 13.11.2023.

Donedavno je bilo tako i bio sam presretan kad su to ukinuli! Sad, zato da ne bi bilo problema s ovima iz smjera Lučkog, naprave problem nama iz smjera Bregane!!! Da ne kažem koliko puta se naglo koči, ljudi ne očekuju kolonu iza nepreglednog zavoja na silasku s autoceste i eto ti vraga! To križanje treba proširiti, ovo su sve loša vatrogasna rješenja. I da, @avangero, nije istina da nije bilo gužvi, gužve su bile kad dolazite iz Samobora i Svete Nedelje. Nedavno su ih konačno maknuli i sad opet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije