Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PUTA REANIMIRAN

Vatrogascima su trebale tri minute da izvuku dječaka: Ovako nešto nismo doživjeli

dizalo
Foto: Mia Mitrović
1/7
06.12.2020.
u 19:15

Dijete je odmah reanimirano u kolima čitavim putem do KBC-a Rebro gdje je priključeno na respirator – kazao nam je šef Zagrebačke Hitne Žarko Rašić, a neslužbeno doznajemo da je nesretni dječak na Rebru reanimiran još dva puta

U brzom spašavanju unesrećenog dječaka kojeg je danas u Ulici Frana Bulića u središtu Zagreba prignječio lift, najveću su ulogu odigrali pripadnici JVP-a Zagreb koji su su ostali pribrani čak i u ovim teškim trenucima. Neslužbeno doznajemo kako je čitava intervencija trajala samo tri minute. Toliko im je bilo potrebno da alatima odmaknu lift i spase teško ozlijeđenog dječaka. U intervenciji im je nesebično pomagao i jedan pripadnik zagrebačkog MUP-a.

– U našem poslu nagledamo se svega, ali ovako nešto još nikada nismo doživjeli – kazao nam je jedan vatrogasac koji je želio ostati anoniman te dodao kako su prilikom dolaska na intervenciju vatrogasci čuli krikove roditelja i susjeda s 200 metara udaljenosti.

Uzrok nesreće se još ne zna, no radi se o starom liftu s kavezom.

Neslužbeno doznajemo i da je tragično stradali dječak pozitivan na koronavirus što je utvrđeno kasnije pa su vatrogasci koji su sudjelovali u intervenciji poslani na dekontaminaciju odjeće i vozila te da su im epidemiolozi rekli da ne moraju u samoizolaciju jer su imali maske. Intervencija vatrogasaca završila je u 15:55 sati.

Na mjesto nesreće vozilo Hitne stiglo je za tri, četiri minute, potvrdio nam je šef Zagrebačke Hitne Žarko Rašić. Dodatna su kola Hitne medicinske pomoći i poslana u pomoć ocu i susjedu koji su teško potreseni samim događajem.

– Dijete  je odmah reanimirano u kolima čitavim putem do KBC-a Rebro gdje je priključeno na respirator – kazao nam je Rašić, a neslužbeno doznajemo da je nesretni dječak na Rebru reanimiran još dva puta.

Susjedi: Bili su kod bake i djeda

Pred kobnim ulazom u Bulićevoj povremeno bi se okupili susjedi koji ovuda svakodnevno prolaze u šetnji pasa. Obitelj im je poznata jer s njima često šeću pse.

– Strašno je to što se dogodilo. Poznajem dječakove baku i djeda. Često s njima šećemo moj pas i ja. Oni imaju crnog labradora, a i dječak ima malenu kujicu. Poznajem i dječakova oca, on im je sin, a on i dječak stanuju u Rudešu. To su divni, skromni i prekrasni ljudi. Ne mogu vjerovati što ih je snašlo. Vjerojatno su danas bili kod dječakove bake i djeda na ručku kada se dogodila tragedija – kazala nam je gospođa Mira koja živi u blizini.

Drugi nam pak susjedi govore kako se liftovi u ovom dijelu grada slabo održavaju. Dodatni problem u sanaciji liftova napravio je potres jer novac iz pričuve sada odlazi uglavnom na sanacije krovišta, dimnjaka i oštećenih fasada.

– Imali smo nedavno sastanak kućnog savjeta oko sanacije dizala na kojem je usuglašeno da treba zamijeniti sajlu i popraviti motor, no odgodili smo tu stavku jer još otplaćujemo kredit za sanaciju fasade – rekla nam je susjeda iz obližnjeg ulaza gdje se nalazi lift sličan ovom koji je i u ulazu gdje je nastradao dječak.

Ključne riječi

Komentara 19

PU
paul-umpe
20:52 06.12.2020.

dizalo iz 1950 a cijena kvadrata 4000€

MA
Mato22
22:09 06.12.2020.

"Poznajem i dječakova oca, on im je sin." Inteligentan zaključak autora večernjeg lista.

BE
berija
20:50 06.12.2020.

Pitanje je kako taj lift, bez ugrađenih sigurnosnih naprava, uopće može dobiti atest?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije