Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprostili se od kolege

Vatrogasci izrazili sućut obitelji poginulog volontera u Petrinji

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
04.01.2021.
u 11:28

Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto intervencije pristupili su postupku reanimacije do dolaska drugih službi, HGSS-a i hitne medicinske pomoći koje su nastavile s reanimacijom. Nažalost, osoba je preminula, navode u priopćenju

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut obitelji Albina Canjara, volontera i člana DVD-a Veliki Jadrč koji je u nedjelju poginuo u Petrinji tijekom sanacije krovišta, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

“Uime svih vatrogasaca Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima preminulog Albina Canjara. Ovo je i velik gubitak za hrvatsko vatrogastvo jer je bio aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Jadrč“, istaknuo je Tucaković  u izrazima sućuti. Albin Canjar umro je u nedjelju prijepodne kada je tijekom saniranja krovišta u Petrinji pao s krova. 

“Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto intervencije pristupili su postupku reanimacije do dolaska drugih službi, HGSS-a i hitne medicinske pomoći koje su nastavile s reanimacijom. Nažalost, osoba je preminula”, navode u priopćenju.

Video: Muškarac poginuo nakon što je pao s krova prilikom obnove kuće koja je oštećena u potresu

Na području Sisačko-moslavačke županije vatrogasci iz cijele Hrvatske nastavljaju uklanjati oštećene dimnjake, sanirati krovišta, uklanjati crjepove i cigle, osiguravati ruševna mjesta i obavljati druge zadaće radi spašavanja i zaštite ljudskih života. Do sada je u sanaciji objekata i posljedica potresa ozlijeđeno šestero vatrogasaca, navodi HVZ. 

Uz sve raspoložive vatrogasne snaga Sisačko-moslavačke županije, jučer je bilo angažirano ukupno 535 vatrogasaca sa 141 vatrogasnim vozilom iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar, Split i Šibenik. Na terenu je i  149 alpinista, građevinara i statičara, uz dizaličare s 48 vozila drugih tvrtki.

Vatrogasci Zagreba i Zagrebačke županije na brojnim intervencijama

Vatrogasci Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba i DVD-a s područja Zagreba imali su 67 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 412 vatrogasaca sa 154 vatrogasnih vozila. Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 11 tehničkih intervencija, gdje je sudjelovao 71 vatrogasac sa 21 vatrogasnim vozilom, dodaje se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije