Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za nesreću na autocesti A1

Vatrogasac: Dok sam visio s vijadukta, vidio sam policajca koji je sletio sa zaleđenog vijadukta u provaliju. Ta ma slika i sada 'prati'

30.11.2013., tunel Krpani - Na autocesti A1 poslije sv. Roka u smjeru Zagreba, kod tunela Krpani, u 6.15 sati sudarilo se 20-ak vozila u nekoliko lancanih sudara. Osobni automobili, autobus, kombi, kamion s prikolicom sudarali su se s obje strane autocest
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
08.06.2016.
u 10:40

Na suđenju djelatnicima HAC-ONC-a, te tvrtki, koje se tereti da su nizom propusta doveli do nesreće, svjedočili su i Stjepan Pavić, koji je vozio kamion s prikolicom tvrtke PIK, te Zdravko Silov, koji je vozio riječki autobus i koji su sudjelovali u nesreći

- Oko šest ujutro dobio sam dojavu o teškoj prometnoj nesreći na vijeduktu Krpani, lančanom sudaru, možda i poginulima i krenuo sam na mjesto događaja. Iako sam brzinu smanjio na oko 30 kilometara na sat kod izlaska iz tunela Krpani prema vijaduktu, jedva sam stao jer je cesta bila potpuno zaleđena. Zaustavio sam vozilo, izišao i jedva održavao ravnotežu zbog skliske ceste. Vidio sam sudarena vozila ispred sebe, a i nekoliko ih je došlo iza mene. Vidio sam automobil koji velikom brzinom dolazi, ne može se zaustaviti i udara u automobile, a dijelovi lete po zraku. Zato smo ja i policajac, koji je do tada pomagao i zaustavljao promet, počeli bježati prena  betonskom odbojniku.

U zadnji mi je čas sinulo da lijeva i desna kolnička traka  na vijaduktu nisu spojene i da se ne mogu prebaciti, pa sam se u zadnji čas zadržao. Ostao sam visiti nad provalijom i vidio sam policajca, koji nije znao za rupu među trakama, kako prolijeće pored mene i pada u provaliju. Ta mi je scena, te osjećaj da i sam visim nad provalijom i da sam se spasio samo 'odlukom nekoga gore', i danas u mislima – pričao je Branko Radošević, zapovjednik Vatrogasne postaje Sveti Rok koji je 30. studenog 2013. pomagao unesrećenima i bio svjedok velike prometne nesreće koja je na dijelu autoceste A1 uzela četiri života, od kojih je jedan i policajac Igor Katić. 

Na suđenju djelatnicima HAC-ONC-a, te tvrtki, koje se tereti da su nizom propusta doveli do nesreće, svjedočili su i Stjepan Pavić, koji je vozio kamion s prikolicom tvrtke PIK, te Zdravko Silov, koji je vozio riječki autobus i koji su sudjelovali u nesreći.

Do tunela Krpani cesta je bila gotovo idealna, ali nakon tunela, kao da sam došao na drugi planet o kojem nema upozorenja. Cesta je bila zaleđena, vani je temperatura bila u velikom minusu, nisam mogao zakočiti, a ispred sebe sam vidio unesrećena vozila. Manevrima sam autobus skrenuo prema zaštinoj ogradio, probio je prešao na suprotnu stranu i udario u stijenu  - pričao je Silov. Kazao je i kako su obje kolničke trake, u smjeru Zagreba i Splita bile zaleđene. Stjepan Pavić ozlijeđen je u prevrtanju kamiona koje je prije toga udarilo u jedan automobil, a nakon prevrtanja u njega su udarila još tri vozila. Svjedočio je i Kristijan Knežević, voditelj pravca u Tehničkoj jedinici Sv. Rok, tada nadređen ophodarima koji je rekao kako po podacima koje je dobio od ophodara, nije bilo potrebe za posipavanjem ceste.

Komentara 1

R0
R00kie
10:51 08.06.2016.

pa drzavna firma...sami uhljebi i neradnici bez znanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije