Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDESNO IZLJEČENJE

Vatikan potvrdio: Ivan Pavao II. i Ivan XXIII. postat će sveci

ivan pavao ii
Igor Kralj/PIXSELL
05.07.2013.
u 13:11

Odluka dolazi nakon što je potvrđeno drugo čudo koje se pripisuje Ivanu Pavlu II.

Papa Franjo potpisao je danas dokument kojim se priznaje Ivanu Pavlu II. drugo čudo, što znači da će biti proglašen svetim. Ivan Pavao II. proglašen je blaženim 1. svibnja 2011. godine, samo šest godina nakon smrti. No, današnjim dekretom papa Franjo je prihvatio i da papa Ivan XXIII. bude kanoniziran bez obzira na to što još nije priznato drugo neprirodno ozdravljenje osobe koja je zagovarala papu Roncallija.

Ivan XXIII. je beatificiran, ali još nije priznato drugo čudo, neobjašnjivo ozdravljenje osobe koja je molila njegovo posredovanje za ozdravljenje. Dakle, preskočila se jedna obvezna faza za kanonizaciju, odnosno priznanje drugog čuda.

Žena iz Costa Rice zagovarala je Ivana Pavla II. za ozdravljenje i ozdravila je na neprirodan način. Kongregacija za pitanje svetaca priznala je Ivanu Pavlu II. to drugo čudo i njezin dokument o priznanju danas je potpisao Franjo.

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi kazao je danas novinarima kako je papa Franjo odlučio sazvati konzistorij na kojem će biti kanonizirani Ivan Pavao II. i Ivan XXIII., ali još nije određen datum. Dakle ne zna se kada će Wojtyla i Roncalli biti proglašeni svecima, ali će to zasigurno biti do kraja godine.

>> "Tri dana prije rečeno mi je: Papa će sigurno biti ubijen, otkaži dolazak"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije