Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2016. u 08:30

„Nismo mi Talijani od metar i žilet“, podrugljivo dobacuje Jurina pitajući se „kakav je to helikopter koji ne može dvije vreće cementa prevesti“?

 Dario Nakić, novi ministar zdravlja, otkrio je u razgovoru za Hinu neke vrlo neobične detalje vezane uz pilot-projekt Hitne helikopterske medicinske službe bivšeg ministra Siniše Varge.

Osim izračuna da smo za cijenu jednogodišnjeg najma dvaju talijanskih helikoptera mogli kupiti jedan novi, ispostavilo se da po odredbama tajnog ugovora piloti nisu letjeli po lošem vremenu ni po mraku jer im se to nije isplatilo. Najbizarnija je stavka ugovora da talijanski helikopteri smiju prevoziti samo pacijente koji su lakši od 95 kilograma, što okrutno diskriminira sve one korpulentnije građe, u pravilu sklone većem zdravstvenom riziku.

Teo Sarjanović Jurina iz Jelse, sa svojih 115 kilograma, požalio se u Slobodnoj da je riječ o ozbiljnoj diskriminaciji u pogledu tjelesne težine podsjećajući da je mnoštvo muškaraca na Hvaru, a i drugdje odavno premašilo stotku, što u praksi znači da ih u slučaju hitnoće s otoka treba prevoziti vojni MI-8. „Nismo mi Talijani od metar i žilet“, podrugljivo dobacuje Jurina pitajući se „kakav je to helikopter koji ne može dvije vreće cementa prevesti“? Očito helikopter po mjeri Siniše Varge, bivšeg ministra zdravlja.     

>>Nakić: Bolnice se vraćaju županijama; reforma hitne službe

>>Za povratak medicinskih helikoptera prikupljeno 11.000 potpisa

Komentara 1

Avatar abakus
abakus
11:37 02.02.2016.

"...ispostavilo se da po odredbama tajnog ugovora piloti..." - ovo je nešto što me kao građanina koji plaća porez beskrajno ljuti. Zašto su ti ugovori tajni i odakle ikome pravo da sklapa TAJNE ugovore na teret državnog proračuna s bilo kim? Zato i imamo stalno probleme. SVI ugovori koji se sklapaju na teret državnog proračuna MORAJU biti ne samo bez ikakve oznake taknosti već i objavljeni na internetu i dostupni svakome. Svakome, dakle i najobičnijem građaninu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije