Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 3 ujutro

Varaždinskom županu prijava zbog narušavanja javnog reda i mira

Varaždin: An?elko Stri?ak, na?elnik Op?ine Visoko
Foto: marko jurinec/Vecernji list
1/3
27.09.2022.
u 11:09

Također je utvrđeno da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji, izvijestila je PU varaždinska.

Policijska uprava varaždinska tek je danas izvijestila o događaju u kojem je prošle subote ozlijeđen varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ). - U subotu oko 3.20 sati na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Padovca u Varaždinu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca starosti 24 i 49 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena dvojica muškaraca počinila prekršaje iz članka 6., odnosno 17. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - navode u PU varaždinskoj. 

Članak 6. govori o vrijeđanju građana i narušavanju njihova mir na javnom mjestu na naročito drzak i nepristojan način, a članak 17. o omalovažavanju i vrijeđanju državnih organa prilikom vršenja službe ili njihova zakonita naređenja. Radilo se navodno o vrijeđanju policijskih službenika koji su pozvani u kafić na intervenciju.

Također je utvrđeno da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji, izvijestila je PU varaždinska. Podsjetimo, župan je u tom incidentu ozlijeđen i zatražio je liječničku pomoć nakon što ga je 24-godišnjak, prema neslužbenim informacijama, udario čašom u glavu.

VIDEO: Dvojica pilota potukla se u kokpitu tijekom leta, osoblje moralo intervenirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije